سرویس بین الملل

امامت جماعت شغلی مستقل باشد(شبستان92/06/16)

(شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۲) ۱۶:۳۶

حجت‌الاسلام شهاب مرادی، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان به شاخص‌های مسجد نمونه و تراز اسلامی اشاره کرد و گفت: داشتن معماری مناسب، مجهز بودن به امکانات روز و ارایه خدمات به تمامی اقشار اعم از بانوان، خردسالان، جوانان و نوجوانان از شاخصه های یک مسجد اسلامی است.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر به مسجد به عنوان یک سمبل نگاه می‌شود در حالی که داشتن چنین نگاهی به مسجد موجب می‌شود تا به کارکردهای مسجد توجه نشود.
 

وی مشکل امروز مساجد را عدم مدیریت واحد و و متولیان متعدد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر مشخص نیست متولی مساجد، حوزه علمیه است یا سازمان تبلیغات اسلامی یا سازمان اوقاف و امور خیریه یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی. در صورت داشتن یک مدیریت واحد می توان با تمام توان برای تحقق اهداف مورد نظر تلاش و از موازی کاری جلوگیری کرد.

 

امامت جماعت شغل مستقل باشد

این کارشناس مذهبی یکی دیگر از شاخصه های مسجد تراز اسلامی را حضور امام جماعتی مجهز به اطلاعات روز و آشنا با فناوری روز دانست و بیان کرد: امامت جماعت باید یک شغل اصلی باشد نه شغلی در کنار سایر شغل ها. اینکه روحانی یک مسجد در کجا باید تربیت شود و چه آموزه‌هایی به او ارایه شود، مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود زیرا خود امام جماعت مسجد می تواند زمینه ساز جاذبه مندی مسجد شود.
 

حجت‌الاسلام مرادی معماری مسجد، مناره، گنبد، کاشی‌کاری و نور کافی مسجد را از مولفه‌هایی نام برد که می‌تواند موجب جاذبه‌مندی مسجد شود و خاطرنشان کرد: در دست یابی به مسجد تراز اسلامی نباید، مسجد را با مسجد صدر اسلام مقایسه کرد و تلاش کرد مسجد امروز همان کارکرد های مسجد زمان صدر اسلام را داشته باشد.
 

وی ادامه داد: چنین تفکری ناشی از تفکر سلفی‌گری است باید مساجد منطبق با روز باشد. اینکه زمان پیامبر (ص) مساجد ستاد فرماندهی جنگ بودند نمی توان در حال حاضر نیز مساجد را ستاد فرماندهی جنگ کرد. در حال حاضر تلاش ما برای دست یابی به مسجد تراز اسلامی باید، همان شاخص های مدنظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری باشد.

این کارشناس مذهبی با تاکید بر عدم دولتی کردن مساجد، تصریح کرد: با اینکه مساجد نباید دولتی شوند، حمایت ها و تسهیلاتی هم باید از طرف دولت در بخش های مختلف همچون کمک به مساجد در پرداخت مصارف انرژی و بخش های دیگر صورت گیرد.

 

وی باز بودن درب مسجد در طول شبانه روز و حضور خادمی صبور و استقبال از مامومین برای حضور در مسجد و عدم ممانعت از حضور مردم در هر ساعت از شبانه روز در مسجد را از دیگر موارد مهمی نام برد که باید مورد توجه قرار گیرد و گفت: اگر مسجدی، خطیب و امام جماعتی داشته باشد که بخواهد ساعت های طولانی در مسجد وقت برای پاسخگویی به سوالات مردم بگذارد، باید این امکان توسط خادم مسجد فراهم باشد
خبرگزاری شبستان
تعداد بازدید : ۱۸۶

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین