تاریخچه

    مرکز رسیدگی به امور مساجد، بابیش از دودهه تجربه ی خدمت به خانه های خدا و مردم، تا کنون دوره های مدیریتی مختلفی را پشت سر گذاشته و همواره کوشیده است با بهره گیری از ذخیره ی گران سنگ تجربیات، مسیر رشد و بالندگی را طی کند. آنچه این تشکیلات را متمایز می کند، شکل گیری بر اساس نیاز واقعی است که برای ولی امر مسلمین (دامت برکاته) محرز شده است و با صدور فرمان تأسیس آن در حقیقت اختیارات خود را در ارتباط با مساجد، به واسطه ای امین، مقبول و نافذ الکلمه واگذار می نمایند؛ چنان که در سایر استان ها هم نمایندگان معزز ولی فقیه عهده دار چنین مسئولیتی هستند.

 

    بنا بر تدبیر حکیمانه ی رهبر فرزانه ی انقلاب (دامت برکاته)، نقش آفرینی علمای صاحب نفس و متخلق در جریان تأسیس، روح معنویت و نورانیت را در کالبد مرکز می دمد و آن را ماندگار می کند.

    حضرت آیت الله مهدوی کنی(دامت تاییداته) به عنوان دریافت کننده حکم تأسیس و حضرت آیت الله انواری (رحمه الله علیه) به عنوان اولین قائم مقام رییس مرکز، جهادگونه برای تحقق افق ترسیمی برای مجموعه، همت گماشته اند و با تلاش خود الگوی خدمتگذاری به مسجد مبتنی بر نظام مشخص را به یادگار گذاشته اند.

حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله جناب آقای مهدوی کنی دامت برکاته

مراجعات متعدد از سوی مرتبطین با مساجد تهران من جمله ائمه جماعت، گروه های بسیج، متولیان و متصدیان و غیرهم حاکی از فقدان مرکز و مرجع مقبول و آگاه و نافذالکلمه ای در امر مساجد یعنی اصلی ترین پایگاه دین و معنویت و اخلاق است. شک نیست که حفظ قداست مساجد و تقویت هماهنگ جنبه های معنوی و انقلابی و تعلیمی و تبلیغی آن نیازمند سلامت و امنیت محیط آن و دورماندن از منازعات و مناقشات داخلی در آن است. لذا شایسته است جنابعالی که بحمدالله برخوردار از وجاهت و قبول و حرمت در نزد حضرات آقایان ائمه جماعت مساجد شهر تهران می باشید با تعیین مرکزی و نمایندگانی به مهمه ی مساجد پرداخته و در موارد لازم با کمک و حمایت از برنامه های اسلامی در مساجد و یا لدی الاقتضاء با نصب امام جماعت و دیگر مسؤولین مربوط به مساجد، به رونق و کارآئی و شکوفائی هر چه بیشتر این پایگاه های انقلاب و اسلام کمک نمائید.

توفیق متزاید جنابعالی را از خداوند متعال مسئلت می کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله