سیدعباس پورهاشمی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، صبح امروز، 13 شهریورماه در مراسم اختتامیه دومین کنگره ملی نخبگان کانونهای مساجد روستاهای کشور که در تربیت معلم شهید هاشمینژاد مشهد برگزار شد، گفت: گردهمایی نخبگان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد روستاهای کشور یک حرکت اصیل و اسلامی است که میتواند تاثیرات مطلوب بسیاری بر جامعه بگذارد.
وی با اشاره به اینکه حضور نخبگان کانونهای مساجد روستایی سراسر کشور در این کنگره علاوه بر زیارت بارگاه منور رضوی موجب انتقال تجربیات آنان در یک فضای علمی میشود، افزود: برگزاری کنگره کانونهای مساجد روستاها میتواند تأثیرات مساعدی در بهبود روند فعالیتهای کانونهای مساجد داشته باشد.
پورهاشمی با اشاره به اینکه بزرگترین علت اصلی به مقصود نرسیدن کشورهای اسلامی در بیداری اسلامیشان نبود ولایت فقیه و رهبری دینی است، یادآور شد: در هر جامعهای علاوه بر نیاز به اطاعت از ولی فقیه به حضور نخبگان در واحدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیاز است؛ لذا میبینیم در جوامعی که به آخرین درجه پیشرفت دست یافتهاند نخبگان در تصمیمگیریها نقش اساسی دارند.
وی خاطرنشان کرد: نخبگان کانونهای مساجد روستاها افراد تأثیرگذاری در عرصه روستا محسوب میشوند، چرا که در مهمترین مسایل روستای خود صاحبنظر، عقیده و ایدههای جدید هستند که باید از این ایدهها بهره برد.
پورهاشمی با اشاره به اینکه در جوامع غربی نخبگان به 6 دسته تقسیم میشوند، گفت: نخبگان علمی، سنتی، رهبری و کاریزمایی، سمبلیک، فرهنگی و رهبران دینی از جمله نخبگان هستند اما در کشور ما بر اساس فرهنگ دینی نخبگان به خداوند متوسل میشوند و از روحیات دینی برخوردارند؛ به همین دلیل از داشتههای خود در زمینههای علمی و قدرتی برای نابودی مردم استفاده نمیکنند بلکه سعی در بهبودی زندگی مردم دارند.
وی افزود: ما اعتقاد داریم بسیاری از نخبگان از سوی خداوند انتخاب شدهاند، اما اگر محیط اثرگذاری نخبگان را بررسی کنیم متوجه میشویم نخبه میتواند ابتدا در روستای محل سکونتش سپس در شهرستان، شهر، کشور و در نهایت نیز در کل جهان اسلام تاثیرگذار باشد.
رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه بسیاری از نخبگان در خانوادههای محروم پرورش یافتهاند، یادآور شد: اما متأسفانه در حال حاضر بسیاری از روستاهای کشور فاقد مسجد و روحانی مستقر است و به همین دلیل مقام معظم رهبری دستوراتی را درباره ساخت مساجد اعلام کردهاند که حضور کانونهای فرهنگی نیز در دل مساجد یکی از این اقدامات است، به همین دلیل ما از نخبگان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد روستاها دعوت کردیم تا از وجود آنها در روستاها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی خدمات بسیار زیادی در سطح روستاهای کشور انجام شده است، گفت: ما در سال 85 کلیه جادههای روستاییمان 200 کیلومتر بود اما امروز شاهد آن هستیم که جادههای روستایی 128 هزار کیلومتر افزایش یافته است.
پورهاشمی گفت: به منظور هماهنگی هر چه بیشتر نهادهای مختلف در روستاها، شورای هماهنگی فرهنگی روستاها شکل گرفته که برای برنامهریزی درست و اجرای به موقع فعالیتهای مختلف در روستاها نهادهای مختلف با یکدیگر رایزنی میکنند تا برنامهها در روستاها به خوبی به ثمر برسد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اشتغال روستاییان نیز یکی از اقداماتی است که در دست بررسی است و ما در نظر داریم زمینه اشتغال روستاییان را با وامهای قرضالحسنه ایجاد کنیم، البته این حرکت از سوی کمیته امداد اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص مقاومسازی و ایجاد امنیت در روستاها، گفت: متأسفانه بر اساس بررسی صورت گرفته مشخص شد، روستاها از لحاظ امنیت شرایط مناسبی ندارند، بنابراین ما به دنبال بیمه جامع روستایی هستیم از همین رو تاکنون 6 جلسه با بیمه مرکزی برگزار کردیم تا در مورد نحوه پرداخت هزینهها بررسیهای لازم انجام شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به منظور توجه هر چه بیشتر مسئولان نیز روز ملی روستا در تقویم ملی ایران ثبت شده است، ابراز کرد: 15 مهرماه برای این روز در نظر گرفته شده است، علاوه بر این ما پیگیر ایجاد یک شبکه تلویزیون روستا برای روستاییان نیز هستیم.
ایکنا