سرویس عناوین خبر

طرح تلاوت روزانه نور بهترین بستر کلاس آموزش مفاهیم قرآن(ایکنا92/04/29)

(شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۲) ۱۳:۱۷

حجت‌الاسلام والمسلمین علی رجبی، مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) و مولف کتب قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دربار فعالیت‌های قرآنی مساجد اظهار کرد: مهم‌ترین عاملی که مردم و به خصوص جوانان جذب مسجد شوند این است که ما با روی باز از آنها استقبال کنیم.

وی ادامه داد: اینکه جوانان ببینند شخصی که در کسوت روحانیت است با آنها مانند دوست و رفیق است، تاثیر زیادی دارد. امام جماعت باید حتی در نحوه برخورد و سلام کردن هم عدالت را رعایت کند، نه اینکه با بعضی‌ها صمیمیت بیشتری داشته باشد و با برخی از نمازگزاران کم‌ محلی کند و یا به تاجر محله اهمیت بیشتری دهد.

مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) عنوان کرد: همین برخورد خوب باعث شده است که من به عنوان معلم قرآن و امام جماعت بتوانم در هیئت‌های عزاداری شرکت کنم که افراد آن شاید خیلی هم به آداب اسلامی مقید نباشند، اما این فرصتی است که پیام قرآن و اهل بیت(ع) به آنها رسانده شود.

وی گفت: بنده در هیئتی دعوت شدم که 18 سال روحانی در جمع آنها دعوت نشده بود، وقتی ما با تکیه بر معارف قرآن زیبایی‌های این کتاب آسمانی را برای آنها توضیح دادیم، دگرگون شدند و اشک از چشمان آنها جاری شد و خواستار جلسات بیشتر شدند.

این مدرس علوم قرآنی یادآور شد: در مسجدامام حسین(ع) پیشنهاد دادم که کتابخانه‌ای تاسیس شود و کتاب‌های مورد نیاز نوجوانان و جوانان را در آن تجهیز کنند. در مسجد و موسسه قرآنی خودمان بهترین کتاب‌های مورد نیاز مردم را به همه مراجعه‌کنندگان اعطاء می‌کنیم.

امام جماعت مسجد امام حسین(ع) واقع در منطقه سی متری جی خاطرنشان کرد: در مسجد ما فوتبال‌دستی، دارت و سایر سرگرمی‌ها را برای نوجوانان فراهم کردیم تا فضای مسجد برای آنها جذاب باشد. خود من قبل از کلاس قرآن ابتدا با شاگردانم فوتبال‌دستی بازی می‌کنم و بعد کلاس قرآن را شروع می‌کنیم. وقتی با کودکان سر و کار داریم باید اقتضائات روحی و جسمی آنها را در آموزش‌ها درک کنیم.

این مولف کتب قرآنی اظهار کرد: این شیوه آموزش، یعنی تعلیم قرآن به بچه‌ها در کنار وسایل بازی و سرگرمی در همه شهرستان‌ها تبلیغ کرده‌ام و کارآمدی این شیوه را به مسئولان نیز متذکر شدم. جوان‌گرایی در هیئت امنای مسجد نیز باید وجود داشته باشد و خادم مسجد باید از یک جوان و یک مسن تشکیل شده باشد.

وی با اشاره به مثال‌های قرآنی این موضوع تصریح کرد: در آیات قرآن کریم می‌بینیم که حضرت اسماعیل(ع) که نوجوان است در کنار حضرت ابراهیم(ع) که سالمند است هر دو با هم مامور به اداره بیت‌الله حرام می‌شوند. ما در قرآن چهار خادم داریم که عبارتند از حضرت زکریا(ع)، حضرت مریم(ع)، حضرت اسماعیل(ع) و حضرت ابراهیم(ع).

مسئول موسسه قرآنی امام رضا(ع) گفت: مبنای برگزاری کلاس‌های ما در مسجد است، زیرا خود مسجد موضوعیت دارد. باید گفت برگزاری کلاس‌های موفق قرآن در مسجد باعث آبادانی مسجد می‌شود. در مسجد ما هاشمی و زکی‌لو نیز جلسات قرآن رادر شنبه‌های هر هفته برگزار می‌کنند.

وی ادامه داد: معمولا در همه مساجد طرح تلاوت نور برگزار می‌شود و ما از این بستر مناسب استفاده کردیم تا کلاس مفاهیم قرآن نیز در این قالب برای نمازگزاران برگزار شود. همه قرآن را می‌شنودند و می‌خوانند، اما با زیبایی‌های قرآن آشنا نیستند. ما کاری کردیم که در کلاس‌های قرآن حداقل 200 شاگرد حضور داشته باشد.

حجت‌الاسلام رجبی گفت: علاوه بر این بنده در تمام مدت ماه رمضان تفسیر قرآن می‌گویم. مدت این کلاس‌های مفاهیم بیست دقیقه بیشتر نیست. این کلاس‌ها آنقدر جذابیت دارد که حتی ممکن است فرد به نماز اول وقت نرسد، ولی حاضر نیست کلاس اشنایی با مفاهیم قرآن را از دست دهد.

وی ادامه داد: یک معلم قرآن باید دائم مطالعه داشته باشد و اطلاعات خود را به روز کند تا با درد و مشکلات مردم آشنا شود و در کلاس تفسیر خود آیات کاربردی را مد نظر قرار دهد. در کنار تفسیر باید نکات ادبی و لطائف را هم ضمیمه کرد تا مطلب بهتر در ذهن مخاطب جا بیفتد.

مسئول موسسه قرآن و عترت امام رضا(ع) اضافه کرد: در مسجد امام حسین(ع) تاکنون 10 حافظ قرآن کریم تربیت شدند و بیش از بیست نفر در کسوت طلبگی درآمدند.

ایکنا
تعداد بازدید : ۶۰۶

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین