سرویس بین الملل

آئین مقابله در مسجد 250 ساله بوشهر(مهر92/04/22)

(شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۲) ۱۶:۳۰

مسجد سیدالشهدا (ع) بوشهر در کوی شنبدی بوشهر از محلات قدیم بوشهر واقع است که همواره مراسمات مذهبی با شور بسیار بالایی در این مسجد برگزار می‌شود و همواره پذیرای خیل عظیم مومنان است.

حاج سعید خرمایی‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مجلس ترتیل خوانی قرآن کریم به مناسبت ماه پر فضیلت رمضان‌الله هر شب یک جز قرائت می‌شود و محفل انس و دعای افتتاح این مسجد به مدت 30 شب از ساعت  22 برای اهالی محله کوی شنبدی شروع و تا ساعت 24 ادامه دارد.

رئیس هیات امنا مسجد سیدالشهدا(ع) کوی شنبدی شهر بوشهر ادامه داد: در این مسجد قبل از برپایی محفل ترتیل خوانی قرآن کریم، نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حجت الاسلام خدری اقامه می شود و برای پذیرایی از روزه داران محله کوی شنبدی سفره ضیافت افطاری با نام "سفره کرامت" در طول ماه مبارک رمضان گسترانده و آماده سازی می‌شود.

قدمت 25 ساله مسجد شنبدی بوشهر/ فعالیت مراجع دینی در این مسجد

وی با اشاره به اینکه ما مفتخریم که این مسجد محله هشت شهید بعنوان یک ارزش تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، در ادامه یادآور شد: از دیگر برنامه این مسجد در ماه مبارک رمضان، برگزاری مراسم عزاداری 19 و 21 و 23 شب‌های قدر که با سخنرانی حجت‌الاسلام خدری و با نوحه خوانی حاج امیر گوهرشناس در شب‌های 19 و 20 و 21 رمضان پابرجاست و حضور ارادتمندان به اهلبیت(ع) با شکوه خاصی در حسینیه رئوفیه کوی شنبدی در مجاورت مسجد برگزار می گردد.

خرمایی‌پور با اشاره به اینکه قدمت تاریخچه مسجد سیدالشهدا(ع) کوی شنبدی بوشهر بیش از 250 سال می‌رسد، گفت: از ابتدای ساخت این مسجد در کوی شنبدی، روحانیون ویژه ای همچون مرحوم حجت الاسلام سید هاشم عدنانی امام جمعه آل عصفور در قبل از انقلاب و از نواده‌های شیخ حسن آل عصفور مجلسی، مرحوم آیت‌الله مجتهد علم بلادی بوشهری، مرحوم حجت‌الاسلام سید عبدالمکارم علم بلادی بوشهری، مرحوم حجت الاسلام سید محمدرضا کازرونی حضور و فعالیت تاثیرگذار داشته‌اند.

صدور فتوای جهاد برای مجاهدان جنوب ایران در مسجد شنبدی

وی در ادامه افزود: اسناد تاریخ در سازمان معتبر و بین‌المللی شاهد و گواه این است که فتوای جهاد برای مجاهدان جنوب ایران بر علیه متجاوزان انگلیسی، در این مسجد توسط مرحوم آیت‌الله مجتهد علم بلادی بوشهری صادر شده و این مسجد در ادوار مختلف یکی از اماکن جلسات مشورتی بزرگان بندر تاریخی بوشهر و تجارهای جنوب ایران بوده است.

رئیس هیات امنا مسجد سیدالشهدا(ع) کوی شنبدی شهر بوشهر اظهار کرد: مرحوم شیخ شنبه آل‌عصفور مجلسی از بنیانگذاران محله شنبدی است که نام محل اقتباس از تلفظ بومی از نام ایشان بوده است.

وی افزود: مرحوم شیخ شنبه آل‌عصفور مجلسی بعد از بنای مسجد جمعه در شهر بوشهر، اقدام به احداث "مسجد شنبدی " کرد که بعد از مدتی توسط مرحوم حجت الاسلام سید محمدرضا کازرونی که از بزرگترین تجار و واقفین جنوب ایران بود، مسجد شنبدی با نام "مسجد نو" کوی شنبدی توسعه پیدا کرد و بعد از انقلاب به "مسجد سیدالشهدا (ع)" کوی شنبدی نامگذاری شد.

این پیرخادم حسینی یادآور شد: مساحت فعلی شبستان مسجد سیدالشهدا (ع) کوی شنبدی شهر بوشهر 460 مترمربع و حیات مسجد 360 متر مربع است و در شبستان مسجد یک باب کتابخانه و سه غرفه موزه عتیقه جات و ابزار آلات قدیمی که در مسجد کاربرد داشته ایجاد کردیم، که تا کنون مورد بازدید مسئولان لشکری و کشوری قرار گرفته است.

تلاش برای توسعه مسجد/ کمبود اعتبار برای تکمیل پروژه

خرمایی‌پور گفت: ما در حال حاضر برای استفاده و فعالیت بهتر مردم به "محوریت مسجد، روحانی محوری و قرآن محوری" به دنبال توسعه مسجد هستیم که در این راستا اقدام به احداث حسینیه ویژه خواهران نموده ایم که تاکنون با هزینه 800 میلیون ریال از محل جذب مشارکت های مردمی 80 درصد پیشرفت داشته و همچنین در طبقه فوقانی حسینیه، اقدام به احداث خانه عالم کردیم که تاکنون با مبلغ 500 میلیون ریال از محل کمک‌های مردمی، کار 20 درصد پیشرفته داشته است.

وی با بیان اینکه برای تکمیل دو پروژه مذکور با مشکلات و کمبود اعتبار مالی مواجه شده ایم، اظهار کرد: ما برای تکمیل دو پروژه حسینیه و خانه عالم، به ترتیب 450 میلیون ریال و 500 میلیون ریال نیازمند هستیم، که ما انتظار یاری خیرین و به خصوص سازمان اوقاف و امورخیریه و سازمان تبلیغات اسلامی را داریم که در صورت مساعدت مسئولان دستگاه‌های فرهنگی و متولی امور می توانیم کار را به پایان برسانیم.

رئیس هیات امنا مسجد سیدالشهدا(ع) کوی شنبدی بوشهر در ادامه افزود: در بحث توسعه مسجد، به شکلی طراحی کردیم که یک فضا برای کانون فرهنگی تبلیغی جوانان، گروه موزیک و سرود حماسی کوی شنبدی برای انجام کارها و فعالیت های فرهنگی قرار بدهیم که اگر در سال جاری تامین اعتبار بشویم، سریعا اقدام خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مسجد به صورت هیات امنایی اداره می شوند، گفت: از گذشته تاکنون، همچنان تمامی فعالیت ها و برنامه ها و مراسمات مسجد در طول سال با کمک های مردم خیر و خدا دوست و با نظارت هیات امنا مسجد در محل انجام می شده و در اینجا جا دارد یادی کنیم از بانیان قدیمی مسجد کوی شنبدی، برادران خوشابی، سید امیر امامزاده‌ای، عبدالمجید درخشانی، حاج اسماعیل شکیبا زاده، مرحوم حسن سهرابی، مرحوم احمد تقی پور، مرحوم مشهدی حبیب تمهید، مرحوم امیری، مرحوم عبدالکریم ندیمی بوشهری، شادروان حبیب عبیدی، مرحوم پوررحیم و مرحوم علی اکبر همیشه بهار که برای این مسجد به عنوان خادمان شایسته بسیار زحمت کشیدند و انشاالله ما بتوانیم در این سنگر امن الهی به خوبی خدمت بکنیم.

خرمایی پور ادامه داد: مسجد جمعه، مسجد امام حسن عسکری(ع) معروف به مسجد قصاب‌ها، مسجد المهدی(عج) معروف به مسجد کوچک ها و نوجوانان، حسینیه شادروان کازرونی، مسجد ملک، مسجد و زیارتگاه مجلسی آل عصفور، حسینیه حاج مریم ویژه بانوان، همگی به شیوه هیات امنایی اداره می شوند، ولی همه این مساجد و حسینیه های مذکور تحت پوشش و نظارت شورای هماهنگی مسجد سیدالشهدا(ع) کوی شنبدی هستند و همه فعالیت های و برنامه را با محوریت مسجد کوی شنبدی انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه هر مسجد ارکانی دارد، عنوان کرد: یکی از ارکان مسجد را ذاکران و نوخه خوانان اهل بیت (ع) را شکل می‌دهند و بسیار نقش تاثیرگذار و کلیدی در مراسمات مذهبی و مناسبت های فرهنگ دینی دارند، که ذاکران این مسجد، مرحوم محمد شریفیان، مرحوم باقر آرامی، مرحوم علی دشتی، داریوش ماهینی، امیر کردی زاده و اردشیر مرادی بوده و الان در حدود 15 سال است حاج امیر (محمد) گوهرشناس به طور ثابت به عنوان نوحه خوان مسجد کوی شنبدی در حال انجام وظیفه است.

نیمی از جمعیت مسجد را جوانان تشکیل می‌دهند/ فعالیت خادمان خودجوش در مراسمات

رئیس هیات امنا مسجد سیدالشهدا (ع) کوی شنبدی شهر بوشهر یادآور شد: در تمامی مراسمات ماه شعبان، رمضان، محرم و صفر، فاطمیه و دیگر برنامه های ملی و مذهبی که در مسجد برگزار می شود حدودا 60 نفر خادم بصورت خودجوش و مستمر با ما همکاری می کنند که اکثر آنها جوانان هستند.

وی با اشاره به اینکه 50 درصد جمعیت مسجد را جوانان 35 سال به پایین و 50 درصد دیگر را میان‌سالان تشکیل می‌دهند، افزود: جوانان مومن و مذهبی ایران، سرباز حماسی لشکر امام حسین(ع) هستند که به صبح ظفر می اندیشند و شهد شهادت برایشان گواراتر از انگبین است.

لزوم توجه مسئولان به بناهای تاریخی و اسلامی

وی ضمن تاکید مجدد، یادآور شد: مسجد سیدالشهدا (ع) کوی شنبدی بوشهر با داشتن قدمتی بیش از 250 سال و معماری اسلامی و ایرانی در بافت قدیمی شهر که جز میراث فرهنگی به شمار می رود، نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری استان، شهرداری بوشهر و اداره آب و فاظلاب است، زیرا عدم توجه به بافت این بناهای تاریخی و اسلامی که در سازمان معتبر و بین المللی نام بردند، این بی توجه گذر کنیم.

خرمایی پور در ادامه خاطرنشان کرد: مردم کوی شنبدی در 26 سال قبل، یعنی در سال 1366 حدود سه چهارم منازل مسکونی بافت معماری سنتی تخریب و به گمرک داده شد و این محل بیشترین خسارت را داده و بافت قدیمی بوشهر متاسفانه به فراموشی سپرده شده است.

انتقاد از میراث فرهنگی، شهرداری و اداره آب و فاضلاب

رئیس هیات امنا مسجد کوی شنبدی افزود: با توجه به قرار گرفتن این مسجد در بین بافت قدیمی که هر روز در حال تخریب است، خسارت‌های خواسته یا ناخواسته به مسجد وارد شده که عمده این مشکلات پیش رو را متوجه، بی تدبیری و بی توجهی اداره میراث فرهنگی بوشهر، شهرداری بوشهر و اداره آب و فاضلاب استان می‌دانم، همه اهالی محل شاهد این ماجرا هستند که به دلیل شکستگی لوله آب و نشست کوچه ها بر اثر فاضلاب های قدیمی در جوار و اطراف مسجد باعث فرو رفتگی زمین شده و این موضوعات دست به دست هم داده که کم کم پی و بنا مسجد کوی شنبدی تخریب شود و اصلا در این خصوص مسئولان استانی پاسخگو نیستند.

وی خواستار شد: از حسنوند استاندار بوشهر و معاونانش ضمن حضور در محل، عاجزانه تقاضای پیگیری پیش از فاجعه را دارم.

حاج سعید خرمایی پور در پایان با بیان اینکه این مساجد بهترین و غنی ترین دانشگاه های اسلامی و انسان ساز برای مسلمانان از صدر اسلام تا کنون به شمار می رود و محسوب می شود، عنوان کرد: مساجد سنگر امن الهی است و در این اماکن مقدس مسلمان جهان اسلام می توانند علوم قرآنی، معارف اسلامی و معرفتی به منظور خودسازی و پیشرفت جامعه خود فرا بگیرند.

مهر
تعداد بازدید : ۵۳۴

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین