سرویس مسجد خبر
همنامان نور// شبستان گزارش می‌دهد

مساجد همنام امام حسین(ع) که پناه محرومان شدند

مساجد همنام امام حسین(ع) که پناه محرومان شدند
(جمعه ۶ اَمرداد ۱۴۰۲) ۱۵:۳۱

مساجد مزین به نام و القاب امام حسین(ع) در سایه‌ی این همنامی منشأ اتفاقات مبارکی هستند؛ پناه بودن برای محرومان، ایجاد پایگاه قرآنی در لبیک به مطالبه رهبری معظم و جهاد تبیین و بصیرت‌افزایی از اقداماتی است که این مساجد انجام داده‌اند.

به گزارش مسجدخبر به نقل از شبستان؛ مساجد مردمی‏ ترین پایگاه ارتباط با خدا در روی زمین هستند و همواره به عنوان مدرسه تزکیه و تعلیم دانش،زمینه ساز رشد و تعالی انسان‏ های خداجو و پناهگاه همیشگی بندگان خدا بوده اند. این خانه های خدا، بهشتی هستند که مردم در آنجا فراغ از روزمرگی ها طعم شیرین ارتباط با خدا را می چشند و مشکلات روزمره شان را آنجا پیگیری می کنند.

 

در سلسله گزارش‌های «همنامان نور» مساجدی که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، را معرفی می کنیم، تا از این طریق بدانیم که آن مساجد در پرتو ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند. در این گزارش به مناسبت عاشورای حسینی سالروز شهادت امام حسین(ع) و ۷۲ تن از یارانش به  معرفی مساجدی همنام با آن حضرت(ع) پرداخته ایم.

 

مسجد جامع امام حسین (ع) شهرک وردآورد

مسجد جامع امام حسین(ع) واقع در شهرک وردآورد، خیابان امام حسین (ع) یکی از مساجد فعال منطقه ۲۱ تهران است که در تربیت نسل نوجوان و جوان انقلابی فعالیت های گسترده ای با مشارکت مدارس انجام داده است.

 

حجت الاسلام «هادی اریسیان»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه های مسجد جامع امام حسین(ع) اظهار کرد: با تعاملی که با مدارس پیرامون مسجد داشته ایم، ضمن شناسایی نیروهای مستعد و توانمند، تلاش نمودیم، در کشف و پرورش استعدادهای نوجوانان در قالب راهبردهای کوتاه مدت و بلندمدت برنامه ریزی کنیم.

 

امام جماعت مسجد جامع امام حسین(ع) بیان کرد: با هماهنگی و تعامل با مدارس منطقه، کودکان و نوجوانان بسیاری را به مسجد جذب کردیم و در اعتکاف دانش آموزی و حلقه های صالحین شاهد استقبال دانش  آموزان از برنامه های مسجد بوده ایم، در پی تعامل و ارتباط صمیمانه امام مسجد با نوجوانان، مسجد به عنوان یکی از مساجد موفق و برگزیده معرفی و امام مسجد نیز به عنوان مسجد یاور نمونه مورد تقدیر قرار گرفت.

 

وی با معرفی «زنگ مشق» به عنوان یکی از طرح های این مسجد برای دانش آموزان در سال تحصیلی، تصریح کرد: همه ساله در طول سال تحصیلی یک ساعت قبل از اذان مغرب و عشا زمینه حضور دانش آموزان در مسجد را فراهم می کنیم که ضمن انجام تکالیف مدرسه برای حضور در نماز جماعت مسجد نیز آماده شوند، تا از این طریق حضور آنها در مساجد رونق یابد.

 

وی راه اندازی دو هیئت نوجوانان و جوانان را از برنامه های مسجد برشمرد و گفت: مسئولان و مجریان این هیئت و نیز مداحان آن خود نوجوانان هستند و با توجه به ایام عزاداری امام حسین(ع) و یارانش سلسله نشست های تحلیل واقعه عاشورا در مسجد برگزار می شود.

  

حجت الاسلام اریسیان با بیان اینکه اهالی مسجد جامع امام حسین(ع) فعالیت های خیرخواهانه را در قالب «گروه جهادی شهدای ورد آورد» انجام می دهند، ابراز کرد: این گروه جهادی با تحت پوشش قرار دادن ‌۳۰ خانواده کم برخوردار به آنها به صورت ماهیانه سبدهای معیشتی به آنها اختصاص می دهد؛ کمک رسانی به محرومان با همکاری نوجوانان فعال مسجدی و حفظ کرامت محرومان انجام می شود.

 

 کمک رسانی در بحران ها

وی خاطر نشان کرد: این گروه جهادی در بحران های مختلف همچون سیل و زلزله به هموطنان آسیب دیده از این بحران ها خدمت رسانی می کند و به همت جوانان در زمینه عمران و آبادانی نیز فعالیت های گسترده ای داشته است.

 

امام جماعت مسجد جامع امام حسین(ع) اضافه کرد: یکی از محورهای فعالیت مسجد در کمک رسانی به اقشار محروم، آشنا کردن آنها با کسب و کارها و حرفه های مختلف است تا آنها بتوانند صاحب درآمد و شغل شوند؛ البته کمک رسانی مسجد به اقشار محروم در این محور ویژه افرادی است که توانایی جسمی ندارند.

 

وی تبدیل مسجد به پایگاه قرآنی را از دیگر برنامه های این خانه خدا نام برد و ابراز کرد: برگزاری جلسات حفظ، قرائت، صوت و لحن و آموزش قرآن کریم ویژه نوجوانان و کودکان از برنامه های مسجد است. علاوه بر این، مسجد اقدام به برگزاری سلسله نشست های عقاید اسلامی، احکام، برنامه های اردوی زیارتی و سیاحتی و کلاس های فنی و مهارتی برای نوجوانان و جوانان کرده است. 

 

مسجد سیدالشهدا(ع) شهرری

مسجدسیدالشهدا(ع) در میدان نماز شهرری در سال ۱۳۶۰ با مساحت دو هزار متر ساخته شد. هیئت نوجوانان، صندوق قرض الحسنه و مرکز نیکوکاری از جمله بخش های مسجد است. این خانه خدا در دوران دفاع مقدس علاوه بر اعزام نیرو به جبهه‌ها به دلیل جایگاه قابل قبولی که میان مردم داشت، پایگاهی برای پشتیبانی از جبهه‌های حق علیه باطل هم بود. در اغتشاشات سال گذشته نیز یکی از رویکردهای مسجد برگزاری جلسات بصیرت افزایی با حضور مسئولین نظام بود.

 

حجت الاسلام «توکل نصراللهی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در سال های اخیر به لطف خداوند و عنایات حضرت ولیعصر (عج) و پشتکار و تلاش بی وقفه و در سایه نگرشی عمیق و واقع بینانه به مسائل روز، با اجرای طرح های فرهنگی نوین و برنامه ها و کلاس های مستمرّ، تلاش کردیم، زمینه گرایش طیف وسیعی از نوجوانان و جوانان را به مسجد فراهم کنیم، گفت: با تشکیل هیئت نوجوانان در مسجد با عنوان قاسم بن الحسن(ع)، جلسات هفتگی، نشست های معرفتی و بصیرت افزایی برای نوجوانان در مسجد برگزار می شود. 

 

وی با بیان اینکه مساجد مبدأ شکل گیری انقلاب اسلامی بودند، ابراز کرد: پس از انقلاب نیز همواره اهالی مسجد پشتیبان نظام و انقلاب بوده و تلاش کرده اند کارکردهای مساجد در صدر اسلام را احیا نمایند. در حال حاضر نیز بچه های مسجد نقش اثرگذاری در بصیرت افزایی و روشنگری جوانان دارند، این موضوع در مسجد سیدالشهدا(ع) نیز مورد توجه بوده است، به طوری که در اغتشاشات سال گذشته سلسله جلسات بصیرت افزایی با حضور مسئولین لشکری و کشوری و فرماندهان دفاع مقدس برای جوانان و مراسم بزرگداشتی نیز برای شهید آرمان علی وردی در مسجد برگزار شد. 

 

امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) شهرری بیان کرد: یکی دیگر از رویکردهای مسجد سیدالشهدا(ع) تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی در موضوع کمک به محرومین و نیازمندان است. به همین جهت مسجد از همان زمان تاسیس اقدام به ایجاد خیریه نمود که در این خیریه تهیه جهیزیه برای جوانان در آستانه ازدواج، تهیه سیسمونی، اهدای سبد کالا برای محرومین در طول سال در چند نوبت مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی افزود: همزمان با عیدسعید قربان هم هشت گوسفند در مسجد قربانی و میان ۵۰ خانواده کم برخوردار توزیع شد؛ صندوق قرض الحسنه مسجد افراد نیازمند بسیاری را تحت پوشش قرار داده و وام قرض الحسنه را با شرایط بسیار آسان به متقاضیان پرداخت می کند تا بخشی از مشکلات مالی نیازمندان برطرف شود.

 

دوشنبه های قرآنی

وی ادامه داد: سلسله نشست‌های معنوی دوشنبه‌های قرآنی هم در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی و  به منظور توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی با حضور قاریان بین المللی در این مسجد برگزار می شود که با استقبال نوجوانان و جوانان روبرو است.

 

حجت الاسلام نصراللهی با اشاره به برگزاری برنامه های آموزشی در این مسجد گفت: برگزاری دوره های خیاطی، رایانه، جلسات سبک زندگی، اجرای طرح سفیران اجتماعی، پاسخ به سوالات شرعی، کلاس های هنری، دوره های روان شناسی و مشاوره بخش دیگری از برنامه های این مسجد برای گروه سنی نوجوان و جوان در مسجد است.

 

امام جماعت مسجد سیدالشهدا(ع) همچنین افزود: به منظور حمایت از کارآفرینان، در جوار مسجد اقدام به راه اندازی کارگاه تولیدی کردیم، تا آنها بتوانند کسب درآمد داشته باشند.

 

پایان پیام/

تعداد بازدید : ۱,۶۷۷

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین