سرویس مسجد خبر
با سخنرانی پیش از خطبه رئیس امور مساجد اقامه شد

نماز جمعه مصادف با دهه تکریم و تعظیم مساجد(۱۴۰۱)

نماز جمعه مصادف با دهه تکریم و تعظیم مساجد(۱۴۰۱)
(جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱) ۱۹:۴۴

آخرین نماز جمعه امسال به امامت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد. پیش از ایشان حجت‌الاسلام حسین محمد ابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان سخنران پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران سخنرانی نمود.

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛  آخرین نماز جمعه امسال، امروز (۲۶ اسفند۱۴۰۱) به امامت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد. همچنین، حجت‌الاسلام حسین محمدابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان سخنران پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران سخنرانی نمود.
 
به گزارش فارس؛ حجت‌الاسلام حسین محمد ابراهیم رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد سخنرانی خود را با آیه ۱۸ سوره توبه از قرآن کریم: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ؛ مساجد خدا را تنها کسانی آباد می‌کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا می‌کنند و زکات می‌دهند و جز از خدا نترسیده‌اند. امید است آنان از هدایت یافتگان باشند.»
 
لازمه بهره‌برداری در ماه رمضان، آمادگی دل است
 
وی با اشاره به اینکه براساس تعالیم الهی قبل از ورود به ماه رمضان باید آمادگی ظاهری و باطنی در خود ایجاد کنیم، گفت: به این ضیافت الهی در ماه رمضان همه دعوت شده‌اند اما برای بهره‌برداری از آن باید دل‌ها را آماده کرد.
 
دعایی که در روزهای پایانی ماه شعبان زیاد باید خواند
 
محمد ابراهیم گفت: امام رضا(ع) در آخرین روزهای ماه شعبان به اباصلت فرمودند که این دعا را زیاد بخوان: «اللَّهُمَ‌ إِنْ‌ لَمْ‌ تَکُنْ‌ غَفَرْتَ‌ لَنَا فِیمَا مَضَى‌ مِنْ‌ شَعْبَانَ‌ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ‌ مِنْهُ» از خدا باید در این روزهای پایانی ماه شعبان طلب بخشش و مغرفت کرد که نشان می‌دهد برای ورود به ماه رمضان باید دل خود را از کینه و آلودگی رفتاری و باطنی پاک کرد. اگر دل کسی را آزردیم باید حلالیت بطلبیم و حقوق دیگران را پرداخت کنیم تا خودمان را آماده این مهمانی کنیم.
 
مسجد محل زیارت خداوند است
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه یکی از اقدامات پیش از فرارسیدن ماه رمضان، تکریم مساجد به عنوان پایگاه‌های اصلی ضیافت الهی است، گفت: در تورات داریم که خانه‌های خدا روی زمین مساجد هستند. در این ضیافت، مساجد بهترین مکان برای حضور است که طبق روایات، خوشا به حال کسی که در خانه‌اش طهارت می‌کند و برای زیارت خدا در مسجد حاضر می‌شود. مسجد محل زیارت خداوند است.
 
تکریم اصلی مساجد به حضور در آنان است
 
وی گفت: سنت حسنه‌ای در دهه پایانی ماه شعبان برای تکریم مساجد داریم اما تکریم اصلی مساجد به حضور در آنان است. تقاضا داریم که مردم، خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان با حضور خود در مساجد، آن‌ها را تکریم کنند.
 
محمد ابراهیم تصریح کرد: ائمه جماعات و کارگزارن مساجد باید با برنامه‌ریزی خوب و مناسب برای این ضیافت الهی آماده شوند. برگزاری ۳ وعده نماز جماعت به خصوص نماز صبح در دستور کار باشد. البته بعد از ماه رمضان هم برگزاری نماز جماعت صبح در دستور کار باشد.
 
بیش از ۶۰۰ مسجد تهران نماز صبح را به جماعت اقامه می‌کنند
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: در حال حاضر در استان تهران، بیش از ۶۰۰ مسجد نماز صبح را به جماعت اقامه می‌کنند اما مطلوب این است که هر مسجدی در کشور، نماز صبح را اقامه کنند.
 
وی افزود: مساجد باید با تشکیل حلقه‌های قرآنی، آموزش، تلاوت، جزءخوانی و تفسیر قرآن را در دستور کار داشته باشند که این‌ها تکریم مساجد است. مسجد برای تلاوت و آموزش قرآن تاسیس شده است.
 
افطاری ساده موجب همدلی و انسجام اهالی مسجد می‌شود
 
محمد ابراهیم گفت: ائمه جماعت مساجد برنامه‌ریزی کنند تا با افطاری ساده موجب همدلی و انسجام اهالی مسجد شوند. تکریم مساجد در دوری از تفرقه است. تفرقه یکی از شاخص‌های مسجد ضرار است. در مسجد اختلاف نباید باشد و باید به خاطر خدا تحمل و مدارا با یکدیگر کنند. اگر اخلاص را زیاد کنیم، از تفرقه دوری می‌شود.
 
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: در ماه رجب به لطف خدا بیش از ۴۰۰ مسجد مراسم اعتکاف برگزار کردند گه ۳۷ هزار نفر در آن شرکت کردند که بیشتر آنان جوانان، نوجوانان و دانش‌آموزانان بودند. امیدواریم در ماه رمضان هم همین استقبال را شاهد باشیم. سخنرانان نیز در این فرصت باید برای جهاد تبیین تلاش کنند.
 
صدای گام‌های ماه رمضان شنیده می‌شود
 
 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های عبادی و سیاسی با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان گفت: من شما مؤمنین را به رعایت تقوای الهی دعوت می‌کنم. در آستانه ماه رمضان خطبه مشهوری از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که در آن امیرالمومنین (ع) از ایشان می‌پرسند کدام عمل در ماه رمضان با فضیلت تر است و پیامبر در پاسخ فرمودند فاصله گرفتن از گناه و آنچه خدا از شما حرام کرده است با فضیلت ترین کارها و اعمال در ماه رمضان است. برای درک عظمت تقوا همین کفایت می‌کند که تقوا مکتب و مقصد نهایی همه برنامه‌های خودسازی است. مخصوصاً که خودسازی در ماه رمضان قرار گرفته است. ماه معظم شعبان ماه مغفرت الهی ماه صلوات و مناجات شعبانیه است. این ماه به آخرین روزهای خود رسیده است و در آخرین جمعه ماه معظم شعبان قرار داریم.
 
حاج علی اکبری تصریح کرد: صدای گام‌های ماه رمضان شنیده می‌شود و شاهد نزدیک شدن ماه خدا هستیم. جامعه مؤمنین باید با همه قلب و عمل خود از این حقیقت بزرگ استقبال کنند. بنابر نقل شیخ صدوق، چنین روزی اباصلت خدمت امام رضا (ع) رسید. حضرت به او فرمودند که اکثر ماه شعبان رفت و این آخرین روز ماه شعبان است؛ در این فرصت باقی‌مانده کوتاهی های خود را در روزها و شبهای این ماه جبران کن و نصیب خود را بردار.  از خدای متعال در این روزهای پایانی شعبان کمک بگیرید تا خدا ما را برای ماه رمضان آماده شویم. دعا و استغفار فراوان داشته باشید و برای دردهای روحی خودتان از قرآن طلب شفا کنید.
 
از جمال مسجد غبارروبی کنیم
 
وی با تبریک فرا رسیدن بهار طبیعت و ماه مبارک رمضان اظهار داشت: فرا رسیدن بهار طبیعت و بهار عاشقان، ماه مبارک رمضان را تبریک عرض می‌کنم. این دو عطیه الهی هستند که با هم می‌رسد و ان شاءالله که برای امت و امام امت و خوبان و صالحان مبارک باشد. همانطور که می‌دانید دهه آخر ماه شعبان دهه غبار روبی مساجد نامگذاری شده است. البته پیش از خطبه‌های امروز عزیزانی در این خصوص صحبت کردند و کار بنده را آسان کردند. هر چند با مسجد تراز فاصله زیادی داریم اما باید مساجد را برای ضیافت الهی آماده کنیم و از جمال مسجد در فرهنگ عمومی غبارروبی کرده که البته این کار همه و بخصوص رسانه‌ها است. امیدوارم با اهل مسجد محشور شویم و شایسته است در این ایام یادی کنیم از یادگار امام راحل عظیم الشان مان، حجت الاسلام والمسلمین حاج احمد خمینی که رهبر عزیزمان، رحلت او را غم جانکاه دانستند. وی چهره آشنای مردم، مشاور امین و یار دیرین امام بود که نقش بی بدیلی در حفظ سلامتی روح و جسم امام داشت و به همین خاطر حق زیادی بر گردن مردم دارد.
 
حاج علی اکبری در بخش دیگری از خطبه خود اظهار داشت: این خطبه و این نماز جمعه آخرین نمازجمعه سال ۱۴۰۱ است و مؤمنین که اهل محاسبه و اهل عقل و خرد هستند پیگیر محاسبه شخصی، ملی و اجتماعی می‌باشند. آنان کارنامه شکست‌ها و موفقیت‌ها، درس‌ها و عبرت‌های خود را نگاه کرده و برای ادامه مسیر خود توشه بر می‌دارند. سال ۱۴۰۱ را پشت سر گذاشتیم. این اولین سال از قرن و دهه جدید بود. سال ۱۴۰۱ در تاریخ انقلاب اسلامی سالی متفاوت و نقطه عطفی بود و حوادث تلخ و شیرین زیادی داشت.
 
خطیب موقت تهران با اشاره به ازدیاد حوادث طبیعی در سال ۱۴۰۱، گفت: زلزله، سیل، حوادث فراوان و البته نزولات آسمانی زیادی در این سال داشتیم که خسارات جانی کم اما خسارت مالی زیادی بوجود آمد. لذا لازم است در مدیریت بحران یک قرارگاه ملی و فراتر از ستاد بحران فعلی تعریف شود زیرا کشورمان حادثه خیز است. در ارتباط با حوادث فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی هم شاهد وقایع ریز و درشت فراوان بودیم. در نیمه دوم سال، مردم انقلابی و صبورمان بزرگترین جنگ رسانه‌ای و سهمگین‌ترین جنگ ترکیبی را شاهد بودند که از طرف عوامل استکبار جهانی به شکل تحسین برانگیزی برنامه ریزی شده بود حتی رهبر انقلاب نیز به این نکته اشاره کردند که برنامه ریزی آنها بسیار خوب بوده است.
 
وی اضافه کرد: در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ مردم و امت ما در برابر سه موج و فتنه بزرگ ایستادگی کرد. اولین آن حملات پی در پی دشمن در عرصه رسانه‌ای و حتی با خشونت عریان و انجام رفتارهای وحشیانه بود. شایعه سازی و کشته سازی از برنامه‌های اصلی آنان بود. حادثه شاهچراغ، اتفاقات در سیستان و کردستان از جمله این امور بود. همچنین قتل بسیجیان و نیروهای انقلابی که آنها را از یادمان نمی‌بریم.
 
باید در برابر این ملت بزرگ و اهل ولایت سر تعظیم فرود
 
وی یادآور شد: مردم ما به رغم گلایه‌ها و نارضایتی‌ها، کاری کردند کارستان و پای انقلاب استادند. نظام با عفو رهبر محبوبمان برای فریب‌خوردگان اغتشاشات، انعطاف خود را نشان داد.
 
حاج علی اکبری اظهار کرد: باید در برابر این ملت بزرگ و اهل ولایت سر تعظیم فرود آورد که به رغم همه دشواری‌ها، درخشیدند. البته دشمنان ما در جنگ رسانه‌ای و شناختی، کامیابی‌ها و موفقیت‌ها ایران قوی دیده نشود. اجازه ندادند کاهش بدهی‌های ملی، کاهش نسبی بیکاری، کاهش وابستگی اقتصادی به برجام، گسترش همکاری‌های آسیایی، رشد میزان غنی سازی اورانیوم به ۶۰ درصد، توافق با عربستان، تکمیل ‌پروژه‌های بزرگ و کوچک، بهره‌برداری از بزرگ‌ترین تلسکوپ منطقه‌ای، رشد کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان، تقویت دیپلماسی اقتصادی و … دیده شود.
 
وی گفت: ما توانستیم، پس می‌توانم و سال ۱۴۰۲، راه کمال خود را با قوت ادامه خواهیم داد. البته مردم ما با مشکلات فراوانی ناشی از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها مواجه شدند. اما این مشکلات باعث نشد از انقلاب خود کوتاه بیایند. حضور میدانی رئیس‌جمهور در بین مردم، اقدامات خوب قوه قضاییه و مصوبات خوب مجلس، از موضوعات مثبت سال ۱۴۰۱ بود.
 
خطیب موقت نماز جمعه تهران تأکید کرد: ملت ایران منطق انقلابی را انتخاب کرده و بر همان اساس پیش خواهد رفت.
 
حاج علی اکبری افزود: به لطف خدا وضعیت جبهه مقاومت در سال ۱۴۰۱ بسیار خوب بود. سوریه توسط همان تحریم‌کننده‌ها به جهان عرب برگشت. عراق دولت خود را تشکیل داد. فلسطین ضربات سنگینی بر رژیم صهیونیستی وارد کرد. لبنان در برابر جبهه عبری- عربی ایستادگی کرد و بازنده همه این اتفاقات رژیم کودک‌کش صهیونیستی بود.وی با بیان اینکه در اروپا هم وضع خوب نیست، گفت: جنگ اوکراین که ادامه پیدا کرده، بسیاری از مناسبات و روندهای جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. بحران در اقتصادهای غربی را در پی داشته و اقتصاد بین‌الملل هم تحت تأثیر جدی قرار گرفته است. اما امریکایی‌های احمق قصد عاقل شدن ندارند و حماقتشان همچنان ادامه دارد.
 
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: آمریکا از منظر اقتصادی سال گذشته با بدهی‌های نجومی مواجه بوده و با هشدارهای فروپاشی اقتصادی در این روزها مواجه می‌شود. در وضعیت اجتماعی هم شرایط خوبی ندارند و هنوز درگیر کرونا هستند.
 
وی در پایان تاکید کرد: سال ۱۴۰۱ سال ایران، جبهه مقاومت و آسیا بود. سالی که پشت سر گذاشتیم سالی بود به سوی ظهور حضرت حجةبن‌الحسن(عج).

 

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ غرفه فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در حاشیه نماز جمعه این هفته و در مصلی امام خمینی(ره) دایر بود. ارائه محصولات فرهنگی و پاسخگویی به سوالات نمازگزاران جمعه از جمله خدمات این غرفه فرهنگی بود.(تصاویر این رویداد را در آلبوم زیر ببینید)

پایان پیام/

تعداد بازدید : ۱,۲۷۰

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین