سرویس اصلی
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه:

سکولاریزه شدن مساجد خطری جدی است

(دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰) ۰۸:۰۹

مشهد-ایرنا- رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: سکولاریزه شدن مساجد که خواسته دشمنان و خطری جدی است، باعث می شود که مسجد از حالت پویایی خارج شده، نقشها و کارکردهای خود را از دست بدهد و فقط به محلی برای اقامه نماز تبدیل شود.

ایرنا ـ حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حاجی علی اکبری در نشست تخصصی مبنا با عنوان "مساجد پایگاه تمدن سازی و بصیرت افزایی در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای" افزود: رهبری تاکید دارند که مسجد باید همواره باز و برقرار باشد و سه نوبت نماز در آن اقامه شود، در این زمینه مردم، نهادها و روحانیت و حوزه های علمیه نقش مهمی دارند و نباید اجازه دهند، مساجد سکولاریزه شوند.

وی اضافه کرد: اگر مسجد از جوانان خالی شود به هیچ کدام از آن کارکردها و نقشهای اصلی خود دست نمی یابد و منزوی می شود، زمزمه متولیان و امنای مساجد باید جذب دلهای پاک جوانان باشد، برای جوانان باید مسجد، جایگاه خاص جذب معنوی و محلی برای حضور موثر آنان باشد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: مسجد در منظومه فکری و عملی رهبر معظم انقلاب دارای جایگاه ویژه ای است و رتبه عالی در نظام فکری ایشان دارد.

حاجی علی اکبری افزود:رهبر به عنوان یک فقیه و اسلام شناس حکیم و خوشفکر و زمان شناس و یک شخصیت انقلابی و مجاهد و یک فعال سیاسی و اجتماعی و به عنوان یک امام جماعت و پیشنماز موفق و دارای تجربه عینی و نزدیک از فعالیت در مسجد و بهره مند از نگاه تمدنی در جایگاه امام مسلمین و کاملا آشنا با تاریخ تمدنی اسلام دیدگاه مبسوط و جامعی در خصوص مساجد دارند.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در اجلاس سراسری نماز در سال ۱۳۹۸، طی پیامی همه مبانی، اصول و قواعد درباره مساجد و نگاه راهبردی و نکات کاربردی درباره آن را مطرح کردند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: بنا به گفته رهبر معظم انقلاب، مسجد زیباترین و پرمغزترین ابتکار اسلام در آغاز تشکیل جامعه اسلامی است، مسجد، خانه خدا و خانه مردم، کانون ذکر و معراج معنوی در عرصه علم و جهاد و تدبیر دنیوی، پایگاه سیاست و عبادت است و دو گانه های به هم پیوسته ای دارد که آن را متمایز از معابد در سایر ادیان می سازد.

حاجی علی اکبری افزود: در مسجد اسلامی، شور و بهجت عبادت خالص با نشاط زندگی پاک و خردمندانه در هم می آمیزد، مسجد مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوستگی فرد با جامعه در اندیشه اسلام است.

وی اظهار داشت: مسجد مرکز همه تصمیم گیریهای مهم و کارهای بزرگ بوده و برای جوامع اسلامی می تواند منشا حرکات بزرگ و ماندگار باشد، معابد سایر ادیان بیشتر جنبه فردی دارد اما در نگاه اسلام مسجد نه تنها محل رحمت و هدایت الهی و مرکز اتصال انسان به منبع لایزال فیض و قدرت ربوبی است بلکه مظهر آمیختگی دین و دنیا یا دنیا و آخرت و فرد و جامعه نیز می شود.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: مسجد در دیدگاه رهبر معظم انقلاب، مسیر خودسازی مومنین و اجتماعی شدن انسانهای مومن را تسهیل می کند، در مسجد مردم می آموزند که چگونه وظایف اجتماعی خود را انجام دهند و در خدمت مردم باشند.

حاجی علی اکبری افزود: همه این نقشها و کارکردهای متنوع مسجد باید بر محور نماز باشد و همه این نقشها باید به صورت هماهنگ در محیط مسجد تقویت شوند، طهارت مسجد و پاکیزگی آن از ابتلا به مناقشات و منازعات داخلی ضرورت دارد و در آن باید نسبت به نماز به صورت خاص، اصالت نماز و برانگیختن شکر جمعی نسبت به آن اهتمام ویژه صورت گیرد.

وی ادامه داد: از دیدگاه رهبری، مسجد باید پایگاه انواع و اقسام فعالیتهای اجتماعی باشد، هر مسجدی باید امورات محله خود را اداره کند، تقویت امنیت عمومی محله، رفع نیازها و رسیدگی به دردمندان محله و رسیدگی به امور دیگر اجتماعی توسط مسجد مورد تاکید رهبری است به طوری که حصار معنوی برای جامعه و صیانت در برابر تهاجم فرهنگی و توطئه دشمنان ایجاد کند.

او اضافه کرد: طبق گفته رهبر معظم انقلاب هسته همه جانبه مقاومت در برابر حملات دشمنان اسلام، مسجد است که ایمان دینی مردم همراه با بصریت آنان را صیانت می کند و باید هویت اسلامی خود را حفظ کند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: مسجد با ابتکار امام راحل از روز ابتدای انقلاب به عنوان محور اصلی و پایگاه انقلاب اسلامی قرار گرفت، لذا در دوران معاصر یک نوع بازگشت به آن هویت اصلی اسلامی یعنی مسجد در صدر اسلام شکل گرفت که مرهون روشنگری های رهبری است.

حاجی علی اکبری افزود: بیش از ۹۷ درصد از شهدای کشور از بچه های مسجد هستند، مساجد در اداره دفاع مقدس و تحقق بسیج ملی و سراسری و همچنین در برابر فتنه ها و بصریت بخشی جامعه نقش ویژه ای ایفا کرده اند.

وی ادامه داد: با همه این اوصاف ، به تدریج که از انقلاب اسلامی فاصله می گیریم، با سوء تعبیرهایی که شده، نقشهای مسجد تراز اسلامی کمرنگ گشته و واسپاری این نقشها به مجموعه های دیگری انجام شده است که جنبه های اجتماعی و سیاسی و انقلابی مسجد را تحت شعاع قرار داده است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: با وجود هزاران مسجد در شهرها و روستاهای کشور، هنوز جای هزاران مسجد دیگر در روستاها نسبت به سند آمایش سرزمینی این کشور خالی است و خیلی از نقاط هنوز مسجد ندارند.

حاجی علی اکبری اظهار داشت: وظیفه همگان حفظ و ساختن مسجد، نگهداری مسجد و مردمی کردن اداره آن است، در عین حال همه نهادها باید به سهم خودشان در خصوص عمران و آبادانی مساجد بکوشند.

تعداد بازدید : ۱,۴۳۲

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین