به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز رسیدگی به امور مساجد، نشست صمیمی مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد و مجمع خیرین مسجد ساز با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ناصرالدین نوری زاده رئیس و معاونین و مدیران مرکز رسیدگی به امور مساجد و با حضور جمعی از خیرین مسجد ساز روز چهارشنبه دوم بهمن ۹۸ در مجتمع فرهنگی و آموزشی محراب برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین نوری زاده با گرامیداشت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و سرداران شهید اسلام؛ سردار سلیمانی و یارانش و همچنین جانباختگان حادثه هوایی و مراسم تشییع سردار سلیمانی گفت: از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که؛ در روز قیامت سه گروه به پیشگاه خداوند متعال شکایت خواهند برد؛ قرآن، مسجد و عترت.
وی افزود: در کتاب «وسائل الشّیعة » از حضرت رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم روایت شده است که : قَالَ: یَجیءُ یَوْمَ الْقِیَمَةِ ثَلَاثَةُ یَشْکُونَ: الْمُصْحَفُ وَالْمَسْجدُ وَالعِتْرَةُ.
یَقُولُ الْمُصْحَفُ: یَا رَبِّ حَرَّقُونِی وَ مَزَّقُونِی ، وَ یَقُولُ الْمَسْجِدُ: یَا رَبِّ عَطُّلُونِی وَ ضَیَّعُونِی . وَ تَقُولُ الْعِتْرَةُ یَا رَبِّ قَتُلوُنَا وَ طَرَدُونَا وَ شَرَّدُونَا؛ فَأَجْثُو لِلرُّکْبَتَینِ فِی الْخُصُومَةِ، فَیَقُولُ اللَهَ عَزَّوَجَلَّ لِی : أَنَا أَوْلَی بِذَلِکَ مِنْکَ.
حجت الاسلام والمسلمین نوری زاده گفت: قرآن می گوید: ای پروردگار! من مرا سوزاندند و پاره پاره کردند. مسجد می گوید: ای پروردگار من! مرا معطل و بدون عمل گزاردند و حقم را ضایع کردهاند و عترت می گوید: بار پروردگارا! ما را کشتند و دور کردند و متفرق نموده و فراری دادند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد وی افزود: قرآن در پیشگاه خداوند متعال خواهد گفت: «یَا رَبِّ حَرَّقُونِی وَ مَزَّقُونِی»یعنی ای خدا من را آتش زدند و پاره پاره کردند و از کسانی که به قران جسارت کردند شکایت می کند. قرآن می گوید: مرا میخواندند، میفهمیدند ولی عمل نمی کردند. برخی قرآن را محکم گرفتند اما مهجور گذاشتند.
وی افزود: یکی دیگر از شاکیان در روز قیامت، مسجد است. که به خداوند عرضه میدارد: «یَا رَبِّ عَطُّلُونِی وَ ضَیَّعُونِی»؛ من را تعطیل کردند و در آبادانی من نکوشیدند. مرا ضایع کردند.
حجت الاسلام و المسلمین نوری زاده در ادامه گفت: یکی از وظایف ما در قبال مسجد آبادانی آن است. این آبادانی هم عمران ظاهری را شامل میشود و هم آبادانی و عمران معنوی را.
وی افزود: عمران ظاهری به اندازه خود نیز والا و ارزشمند است تا جایی که اگر عمران ظاهری شکل نگیرد عمران معنوی هم معنایی نخواهد داشت. ظاهر زیبای مسجد یکی از منظور های آبادانی مسجد است.
وی افزود با نگاهی به مساجد کشور خودمان که در گذشته ساخته شده اند متوجه میشویم که ایرانیان اهمیت زیادی برای عمران ظاهری مسجد قائل بودند. به نحوی که خانه های خود را با کاه و گل می ساختند اما برای ساخت مساجد از بهترین مصالح زمانه استفاده می کردند. لذا یکی از ابعاد مهم آبادانی مسجد امر ظاهری آن است. مساجد زیبا و مستحکم ساخته می شدند تا محلی برای تداعی یاد خدا باشند. همانطور که در قرآن آمده است؛ «نصب المساجد لله» یعنی؛ مساجد برای قرآن ساخته شدهاند.