به گزارش پایگاه تخصصی مسجد به نقل از پایگاه خبری Morocco World News؛ بنابر این گزارش در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶، دولت مراکش ۶ میلیون یورو برای کمک به مساجد فرانسه کمک کرده که شامل پرداخت حقوق ائمه مساجد نیز بوده است.
بنابر قانونی که در سال ۱۹۰۵ در فرانسه به تصویب رسید، نظام سکولار این کشور کمک دولتی برای تأسیس هر نوع مکان عبادی را ممنوع کرد.
عربستان سعودی با ۳,۸ میلیون یورو و الجزایر با ۲ میلیون یورو بعد از مراکش بزرگترین سرمایهگذاران خارجی مساجد فرانسه هستند.
این سرمایهگذاران خارجی حدود ۲۰ درصد هزینه مساجد فرانسه را تأمین میکنند و باقی هزینهها از سوی مسلمانان فرانسه جمعآوری میشود.
مسلمانان فرانسه با پولهای اهدایی خود اکثراً به مساجد کوچک کمک میکنند و مساجد بزرگ با سرمایهگذاری خارجی به ویژه از سوی مراکش، عربستان، الجزایر، کویت، قطر، امارات و ترکیه اداره میشوند.
بنابر این گزارش حدود ۲۴۵۰ مسجد در فرانسه وجود دارد که عمدتاً در شهرهای بزرگ قرار دارند. ۶۴ درصد این مساجد کمتر از ۱۵۰ مترمربع هستند.
اسلام دومین دین بزرگ فرانسه است و حدود ۳ تا ۶ میلیون مسلمان در این کشور زندگی میکنند.
بنابر تازهترین گزارش موسسه افکار عمومی فرانسه (IFOP) ۵۶ درصد مردم فرانسه دین اسلام را سازگار با ارزشهای کشور خود میدانند.
این آمار نشان میدهد که پذیرش مسلمان در فرانسه هنوز جای کار دارد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور نیز به تازگی اعلام کرد که قصد دارد با نمایندگان همه ادیان از جمله اسلام دیدار کند و قصد دارد زمینهای برای سازماندهی اسلام در شش ماهه اول سال ۲۰۱۸ مهیا کند.