سرویس دین و اندیشه
حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری در دیدار ائمه جماعات مساجد استان همدان

جایگاه مسجد در دکترین مدیریتی نظام تثبیت نشده است

جایگاه مسجد در دکترین مدیریتی نظام تثبیت نشده است
(پنج شنبه ۸ مهر ۱۳۹۵) ۱۶:۰۵

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری گفت: متأسفانه هنوز مؤفق نشده‌ایم جایگاه مسجد را در دکترین کلان مدیریتی نظام به‌صورت عالمانه تبیین و تثبیت کنیم که این موضوع به ضعف ما در ایجاد نمونه‌های قابل ارائه در طراز نظام اسلامی بازمی‌گردد.

به گزارش پایگاه تخصصی مسجد حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در دیدار با جمعی از ائمه جماعات مساجد استان همدان با اشاره به ضرورت مهندسی فرهنگی مسجد در سطح جامعه گفت: در حوزه مسجد نیاز به یک مهندسی فرهنگی دقیق دایم که این مسئله تا الان صورت نگرفته است و اگر این اتفاق بیفتد و مساجد ما در مسیر درست قرار بگیرند، همه مسائل در کشور اصلاح می‌شود.

وی افزود: تولید دانش مسجدداری در آغاز هزاره سوم در پایتخت جمهوری اسلامی ایران یک امر ضروری است که نیاز به کار جدی دارد و باید حتماً انجام شود و باید یک نمونه صحیح دانش مدیریتی مسجد را تولید کنیم و مبتنی بر آن مساجدی را در سطوح مختلف به‌عنوان نمونه‌های قابل الگوبرداری در سطح کشور ایجاد کنیم.

حجت‌الاسلام علی‌اکبری تأکید کرد: باید اصول مدیریت مسجد در طراز نظام اسلامی مشخص شده و مبتنی بر این این اصول سیاست‌ها تدوین شود و بعد از طراحی مدل عملیاتی و اجرای آزمایشی آن و بازخوردگیری و اصلاح و ترمیم نقاط ضعف، آن را به سطوح مختلف تسری و توسعه دهیم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران گفت: اگر این نمونه‌سازی و دانش مدیریتی در کشور ایجاد شد، این امکان میسر می‌شود که ما از حق مسجد در سطوح کلان کشور دفاع کنیم و مسائل مبتلابه مسجد را در سطح جدی‌تری پیگیری و دنبال کنیم.

حجت‌الاسلام علی‌اکبری با اشاره به مکاتباتی که در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم با دستگاه‌های دولتی صورت گرفت، گفت: با تمامی رده‌های دولتی و وزارت‌خانه‌های مختلف مکاتباتی در مورد وظایف قانونی دولت در عرصه مسجد داشتیم و رونوشتی هم به رئیس‌جمهور و معاون اول داشتیم و از آنان خواستیم که تحقق این وظایف را پیگیری کنند اما متأسفانه به جز معدود مواردی پاسخی نگرفتیم.

این مقام مسئول با ذکر خاطره‌ای از دیدار خود با رهبر معظم انقلاب در ابتدای آغاز فعالیت در ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: وقتی بعد از یک هفته که به این سمت منصوب شدم به محضر حضرت آقا شرفیاب شدم، ایشان با این‌که هنوز مدت زیادی از آغاز فعالیت بنده نگذشته بود، با تأکید از من پرسیدند که چکار کردی که این موضوع نشان‌دهنده دغدغه‌های مقام عظمای ولایت در حوزه مسجد است.

وی ادامه داد: در این جلسه به رهبری معظم انقلاب عرض کردم که من این تلقی را دارم که ما همه چیزمان را از مسجد گرفتیم اما چیزی به مسجد ندادیم و حضرت آقا با تأکید و تکرار این موضوع را تأیید کردند.

این کارشناس مسائل مسجد با اشاره به این‌که اگر در استان تهران بتوانیم نمونه مدیریت مسجدی را طراحی و اجرا کنیم، امکان تسری آن به سطح کشور میسر خواهد شد گفت: در ابتدایی که بنده مسئولیت مرکز را برعهده گرفتم، نظرم بر این بود که صرفاً بر شهر تهران تمرکز کنیم اما رهبری تأکید بر توسعه فعالیت‌ها در سطح استان تهران داشتند چرا که اگر ما فقط در شهر تهران کار می‌کردیم قابلیت الگوسازی در سطح کشور وجود نداشت و شاید در نهایت فقط کلان‌شهرها از ما الگوگیری می‌کردند و این در حالی است که استان تهران به‌عنوان یک نمونه آزمایشی از کل کشور به شمار می‌رود و اگر طرحی در مقیاس این استان در سطوح مختلف شهری و روستایی و مناطق محروم اجرایی شود، قابلیت الگوبرداری در سطح کشور را خواهد داشت.

حجت‌الاسلام علی‌اکبری افزود: متأسفانه به‌خاطر کم‌کاری‌هایی که در عرصه مسجد صورت گرفته است، دچار تأخیرها و آسیب‌های خیلی جدی هستیم که این آسیب‌ها چندضلعی و چندبعدی است و ما برای مواجهه با این وضعیت مجبوریم در حوزه‌ها و جبهه‌های کاری مختلف از جمله مسائل مربوط به آموزش، مسائل فرهنگی، هماهنگی با سازمان‌ها، مسائل حقوقی و مالی فعالیت کنیم.

وی در پایان با اشاره به تجربیات مؤفق مرکز رسیدگی به امور مساجد در تولید دانش مدیریتی مسجد گفت: در حال حاضر تمام فعالیت‌ها به‌صورت مستند و قابل ارائه در قالب تولید دانش صورت می‌گیرد که در صورت نیاز هریک از استان‌ها که قصد بهره‌برداری از این دانش را داشته باشد، به‌راحتی امکان دسترسی به این محتوا فراهم می‌شود و صرفاً نیاز به بومی‌سازی خواهد داشت.

تعداد بازدید : ۲۱۱

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین