سرویس مسجد نهاد

وجود مهدکودک در مساجد به حضور بیشتر مادران می‌انجامد

وجود مهدکودک در مساجد به حضور بیشتر مادران می‌انجامد
(جمعه ۱۴ خرداد ۱۳۹۵) ۲۳:۲۹

سردبیر فصلنامه مطالعات راهبردی زنان گفت: باید در مساجد یک اتاق کوچک، تمیز، زیبا و جذاب برای شیرخوارگان و کودکان در نظر گرفته شود تا مادران با فراغ خاطر بتوانند در مسجد حضور داشته باشند.

به گزارش مهر، طوبی کرمانی، استاد فلسفه‌ دانشگاه تهران درباره نقش بانوان مسجدی در پرورش نسل توحیدی گفت: باید قبول کنیم بانوان می‌توانند در بخش‌های مختلف زندگی اعم از فرهنگی، ‌اجتماعی، خانوادگی و سیاسی ایفای نقش کنند. در واقع نوعی قوام تربیت خانوادگی بر عهده مادر قرار دارد، حضرت فاطمه زهرا(س) مقید بودند، حسنین(ع) را با حضرت علی(ع) به مسجد بفرستند.

وی افزود: وقتی رسول خدا(ص) در مسجدالنبی به منبر می‌رفتند، در این لحظات مقدس به حسنین(ع) می‌فرمودند: آنچه جد بزرگوارتان رسول خدا(ص) می‌گویند به من منتقل کنید، این رفتار حضرت زهرا(س) معنا دارد، ایشان با این حرکت چندین کار تربیتی انجام دادند.

وی اظهار داشت: تشویق فرزندان برای رفتن به مسجد، دقیق شدن آنان به سخنان پیامبر(ص) برای نقل کردن به مادر که منجر می‌شد این سخنان در اذهان آنان باقی بماند و آگاهی یافتن حضرت زهرا(س) از مسائل سیاسی و اجتماعی روز از جمله اهدافی بود که ام‌ابیها از فرستادن فرزندانش به مسجد دنبال می‌کرد.

سردبیر فصلنامه مطالعات راهبردی زنان با تأکید بر اینکه این مادران هستند که فرزندانشان را از کوچکی با مسجد و معارف دین مأنوس می‌کنند،‌ ادامه داد: انس به مسجد علاوه بر اینکه محل یاد گرفتن علم وادب است، محل امن الهی است، در محل امن الهی مسلمانان بیشتر از هر مکان دیگری اندیشه‌شان را تقویت می‌کنند و در واقع مسجد مکان رشد و بالندگی کمال است که این کارها بیشتر از مادران بر می‌آید.

کرمانی با بیان اینکه اگر پدران در کنار مادران حضور داشته باشند، بهره دو چندان از حضور فرزند در مسجد خواهند برد، خاطرنشان کرد: از وقتی که فرزند در درون مادر رشد می‌کند، از وقتی که از شیر مادر تغذیه می‌کند،‌ محبت در جان او خانه می‌کند، اگر قرار باشد مادر به مسجد نرود و فرزندش را نیز با خود همراه نبرد، اثر منفی دارد، ‌چرا که شخصیت مادر شکل گرفته است، اما این فرزند است که به این محیط و آن آرامش و راز و نیاز نیازمند است تا آن مکان مقدس امن را با تمام وجودش درک و دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه در نظر گرفتن مکانی برای مهدکودک هنگام اقامه نماز خاطره خوشی را در ذهن کودکان ایجاد می‌کند، افزود: هیچ وقت یادم نمی‌رود، نوه من ۱۰ سالش بود که پسرم با خانواده‌اش به کربلا رفت، در تمام این مسیر پسرش را بر کولش گرفته بود، وقتی دلیل این کار را از او پرسیدم، گفت: می‌خواستم بچه‌ام خاطره‌ای خوش از سفر کربلا داشته باشد، بنابراین برای رفتن به مکان‌های زیارتی و مذهبی باید والدین از خود شوق، علاقه و انتخاب نشان دهند.

فوق دکتری فلسفه‌ تطبیقی و کلام از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا در پایان ابراز داشت: باید در مساجد یک اتاق کوچک، تمیز، زیبا و جذاب برای شیرخوارگان و کودکان در نظر گرفته شود تا مادران با فراغ خاطر بتوانند در مسجد حضور داشته باشند و درکنار آن گودکان هم احساس لذت کنند.

تعداد بازدید : ۲۸۵

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین