سرویس دین و اندیشه

حمایت از فلسطین ، از شعار تا واقعیت

حمایت از فلسطین ، از شعار تا واقعیت
(پنج شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۵) ۱۴:۱۰

با آغاز دور دیگری از کنفرانس های سران کشورهای اسلامی، بسیاری از این کشورها شروع به سر دادن شعار تکراری حمایت از فلسطین و مسجدالاقصی را برای نشان دادن همبستگی ساختگی میان خود کرده اند. ترکیه اما شاید در صف مقدم این کشورها قرار دارد...

پایگاه تخصصی مسجد – با آغاز دور جدید اجلاس سازمان همکاری های اسلامی در استانبول، سر دادن شعارها و دروغ پردازی های بسیاری از کشورهای اسلامی در حمایت از مسجد الاقصی و مساله فلسطین نیز بازار گرمی برای خود دست و پا کرده است. ظاهرا موضوع مسجد الاقصی و حصر غزه تنها به موضوعی تکراری برای نشان دادن همبستگی نمایشی میان بعضی از سران کشورهای اسلامی بدل شده و هر روز نیز این شعارها پر رنگ تر شده و شکلی جدید به خود می گیرند که تنها کاربرد آنها رسیدن به مقاصد سیاسی در پس دفاع کلامی از فلسطین است.

حتی بعضی از کشورهای اسلامی منطقه، پا را فراتر از این نیز گذاشته و سیاست یک بام و دو هوا را نسبت به مساله فلسطین در دستور کار خود قرار داده اند. از این میان می توان به کشورهایی چون عربستان سعودی و قطر اشاره کرد که آشکارا از سیاست های اسرائیل در منطقه حمایت کرده و حتی در مورد اخیر، پرچم این کشور را نیز در خاک خود بالا برده اند.

اما یکی از مضحک ترین این نمایش های سیاسی به استراتژی اخیر دولت ترکیه نسبت به مساله فلسطین باز میگردد. زمزمه های بهبود روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستی بیش از یک ماه است که از سوی رسانه ها و مقامات این کشور به گوش می رسند. سوال اینجاست که چرا ترکیه روابط خود را با رژیم صهیونیستی در سال 2010 قطع کرد و اکنون چرا به دنبال احیای روابط است؟ آیا مساله کشته شدن هفت شهروند ترک که جهت انجام کمک های انسان دوستانه، توسط کشتی مرمریس به سمت سرزمین های اشغالی در حرکت بودند، حل شده است؟ آیا مگر همین جنایت مذکور، بر سر کمک رسانی به غزه و حمایت از فلسطین صورت نگرفت؟ آیا رژیم صهیونیستی حاضر به رفع حصر و یا کاهش آن از غزه شده است که ترکیه از بهبود روابط با این کشور خبر می دهد؟

اوایل هفته جاری، نخست وزیر ترکیه سرانجام بعد از مدتها پیچ و تاب رسانه ای از عادی سازی روابط کشورش با رژیم صهیونیستی خبر داد. اما وی در عین حال گفت که جاری شدن روابط در سطوح عالی دیپلماتیک، منوط به پذیرش محدود کردن حصر غزه است.

مقام های رژیم اشغالگر قدس در واکنش به این اظهارات ترکیه، آن را غیر قابل پذیرش دانسته و چنین پیش شرطی را اساسا رد کردند. اما کار به همین جا تمام نشد و رژیم صهیونیستی در یک حرکت رو به جلو، تعطیلی دفتر حماس در ترکیه را به عنوان پیش شرط مذاکرات دو جانبه برای پایان دادن به قطع روابط شش ساله خود با ترکیه خواستار شد.

از سوی دیگر، نظامیان رژیم صهیونیستی روز دوشنبه بار دیگر برخلاف قرارداد صلح امضا شده با اردن به عنوان مسئول حفاظت از مسجد الاقصی و آثار باستانی فلسطین در سپتامبر سال گذشته میلادی، به مسجدالاقصی یورش برده و حریم آن را زیر پا گذاشتند.

سیاست یک بام و دو هوای ترکیه اما در قبال مساله فلسطین و مسجد الاقصی همچنان ادامه دارد. درست یک روز پس از حمله نظامیان صهیونیستی به مسجد الاقصی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه بار دیگر در جریان کنفرانس سازمان همکاری های اسلامی خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین و بازگشت صهیونیست ها به مرزهای 1967 شد. وی همچنین با اعلام اینکه تا کنون 137 کشور، فلسطین را به رسمیت شناخته اند، از دیگر کشورها خواست تا آنها نیز به جمع این 137 کشور بپیوندند.

اما دولت به ظاهر اسلامگرای ترکیه در شرایطی خود را مدافع حقوق فلسطین و مسجد الاقصی می داند که همزمان با دفاع ساختگی از فلسطین و مسجد الاقصی، بر سر میز دیگری به دنبال چانه زنی برای کسب امتیاز بیشتر و برقراری مجدد رابطه دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی است.

اعطای عالی ترین نشان لیاقت از سوی «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه به پادشاه دیکتاتور و جنایتکار سعودی که دستش به خون هزاران تن از مردم بی گناه یمن آلوده است و تا به حال بیش از 150 باب مسجد را در این کشور ویران کرده، کاملا نشان از این است که دل اردوغان و مقامات ترکیه برای مسلمانان، اسلام و حرمت مسجد نمی تپد. بلکه گره کار جای دیگری است.

از آنجا که رژیم صهیونیستی نقش پاشنه آشیل آمریکا در منطقه را ایفا می کند و با توجه به کدورت های ایجاد شده اخیر میان آمریکا و ترکیه بر سر مسائل متعددی چون دخالت در سوریه، مساله کُردهای این کشور، نا امن خواندن ترکیه از سوی سفارت آمریکا در آنکارا و درگیری های لفظی مقام های رژیم صهیونیستی و ترک، به نظر می رسد مساله دفاع از مسجد الاقصی و فلسطین صرفا حقه ای برای اعمال فشار بر آمریکا جهت گرفتن امتیاز از این کشور به خصوص در مورد آینده سوریه و مساله کُردها به عنوان بزرگترین چالش امنیتی ترکیه طی سالهای اخیر باشد.

وحید پورتجریشی

 

پایگاه تخصصی مسجد
تعداد بازدید : ۴۰۱

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین