سرویس دین و اندیشه

حضور بانوان در مساجد برای تربیت دینی آینده سازان ضروری است

حضور بانوان در مساجد برای تربیت دینی آینده سازان ضروری است
(سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴) ۱۵:۴۵

مسئول ستاد هماهنگی ونظارت برکانون های مساجد مازندران با اشاره به فرموده پیامبر(ص)درخصوص اهمیت حضور بانوان به همراه کودکان درمسجد،گفت: برای حذف فاصله نوجوانان آینده سازان جامعه از مساجد بایستی به دنبال تقویت نقش بانوان در مساجدباشیم.

محمدفوقی، مسئول ستاد هماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران امروز(21دی) در چهارمین جلسه شورای مشورتی خواهران استان با عنوان ارائه راهکارهای تحقق تمدن نوین اسلامی از منظر بانوان مسجدی، گفت: مسجد طراز اسلامی یکی از عوامل تحقق تمدن نوین اسلامی محسوب می شود.

 

وی با اشاره به پیام های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به اجلاسیه های نماز با موضوع مسجد طراز اسلامی و مسجد محوری به همراه ارائه راهکارهایی که مساجد می توانند برای جامعه بهتر داشته باشند، برضرورت نقش آفرینی بانوان در مساجد جهت تحقق طراز اسلامی مدنظر رهبری(دامت برکاته) تاکید کرد.

 

فوقی با اشاره به جایگاه و اهمیت حضور بانوان در مساجد از منظر رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم)، افزود: حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) در کنار مسجد النبی دارالصبیان(خانه کودک) بنا نهادند تا مادران به بهانه نگهداری فرزندانشان از مساجد فاصله نگیرند.

 

وی با بیان اینکه در زمان پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) کارکرد مساجد صرف اقامه نماز نبوده، گفت: روزی رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) نماز را با سرعت بیشتری اقامه نمودند و شخصی از حضرت پرسید که چرا نماز را سریع اقامه داشتید؛ رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند مگر گریه آن کودک را نشنیده اید.

 

فوقی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) با این عمل سعی داشتند که حضور بانوان به واسطه گریه و شیطنت فرزندانشان از مساجد حذف نشوند.

 

وی با اشاره به فرموده امام علی(علیه) که روزی فرا می رسد که از اسلام چیزی جزء نام آن باقی نمی ماند و مساجد آباد و قلب ها تیره می شود به گونه ای که اختلاف ها از این پایگاه های دینی نشات خواهد گرفت، تصریح کرد: این روایت بیانگر این که مسجد مرکز هدایت و نشر فرهنگ اسلامی است و اگر فقط به ظاهر آن بسنده شود نتیجه آن ایجاد فنته و تفرقه خواهد بود.

 

فوقی با بیان اینکه دشمنان اسلام براین باور معتقدند که غدیر، عاشورا و مهدویت رمزهای ماندگاری شیعه است، گفت: مسجد نماد عینی تفکر و فرهنگ اسلامی است که بایستی برای حفظ این جایگاه اندیشید.

 

وی با بیان اینکه هدف جلسات مشورتی بانوان این که بررسی و تبادل آرا و عقاید شود که چگونه می شود حضور با نوان را در مساجد تقویت نمود، اظهار داشت: در بیش از یکهزار مسجد استان کانون فرهنگی هنری فعالیت می کنند که برخی از این کانون ها از معرفی مسوول خواهران به دبیرخانه مساجد استان ممانعت بعمل می آورند که پسندیده نیست چراکه حضور بانوان در برنامه های مساجد لازم و ضروری است.

 

فوقی با بیان اینکه دین زیباترین مجموعه عالم هستی است، گفت: علی رغم تبلیغات دشمنان اسلام شاهد حضور دین و بسیاری از مردم تشنه فرهنگ دینی  در صحنه های اجتماعی هستیم که باید برای حفظ و ارتقای این جایگاه برنامه داشت.

 

وی با اشاره به اقدامات زک زاکی شیعه نیجریه ای که توانسته زمینه تشرف بیش از 20میلیون نفر را به اسلام فراهم نماید، افزود: اینکه امروز با داشتن جمعیت 70میلیون مسلمان در کشور نگران دوری و فاصله گرفتن نوجوانان و جوانان از مساجد هستیم به این جهت که نقش بانوان در مساجد و تربیت دینی دیده نشده است.

 

فوقی با بیان اینکه باید آسیب شناسی شود که چرا جوانان کمتر از میانسالان و بزرگسالان در مساجد حاضر می شوند، گفت: برای حفظ حضور بانوان در مساجد فکر شود و همچنین زمینه جذب بانوان تحصیلکرده به فعالیت های مسجدی فراهم گردد.

 

وی با اشاره به آیات قرآن درخصوص حضور جوانان در کنار بزرگسالان در مساجد، افزود: خداوند در قرآن می فرماید ابراهیم پیرمرد در کنار اسماعیل جوان به امور مساجد بپردازند از اینرو برای رونق فعالیت های مسجدی بایستی هیئت امنا مساجد از گروه های مختلف سنی تشکیل شود.

شبستان
تعداد بازدید : ۱۹۴

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین