سرویس اجتماعی

حجت الاسلام والمسلمین حاجی علی اکبری در اجلاس «خادمان بهشت»: خادم مسجد تجلی خداوند در میزبانی از مهمانان است+تصاویر

حجت الاسلام والمسلمین حاجی علی اکبری در اجلاس «خادمان بهشت»: خادم مسجد تجلی خداوند در میزبانی از مهمانان است+تصاویر
(یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳) ۱۴:۲۴

اجلاس «خادمان بهشت» صبح امروز دهم اسفند ماه در مصلی امام خمینی(ره) با حضور دو هزار خادم مسجد استان تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محراب، اجلاس خادمان بهشت صبح امروز دهم اسفندماه با حضور بیش از 2000 خادم مساجد تهران و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان این که جایگاه مسجد در قرآن جایگاه والایی است گفت: یک نگاه کوتاه به قرآن جایگاه و عظمت مسجد را می توان دریافت و می توان به این نکته رسید که مساجد نسبت ویژه ای با پروردگار دارد. این قطعه زمین، ظرفیت والایی از نظر باطن، ملکوت و معنویت دارد که با هیچ زمین دیگری قابل مقایسه نیست. در جایی که مسجد بنا می شود گویا قطرات خون شهدا در آن جا ریخته شده است.

وی با اشاره به حدیثی قدسی در باب مساجد ادامه داد: در حدیثی قدسی که مشابهات زیادی نیز برای آن آورده شده، مساجد چنین تصویر شده اند که همه آگاه باشند که مساجد خانه های من در روی زمین هستند در ادامه این حدیث قدسی این نکته است که خوشا به سعادت کسی که از خانه خود آماده می شود تا به خانه من و برای دیدار من بیاید و بخش پایانی این حدیث نورانی بشارت شوق انگیزی دارد که  می گوید همه شما با خبر باشید اگر کسی به مهمانی من بیاید پذیرایی از او با من است.

وی افزود: مساجد نور خدا در زمین اند، مساجد خانه های یقین هستند و مجالس و دفاتر اصلی انبیاء الهی در مساجد قرار دارد. مسجدی که پیامبر اکرم(ص) به عنوان طراز اسلامی معرفی کرده است مسجد به معنای نقطه امید و مرکز انوار الهی و مرکز تربیت انسان صالح است و همه امور مردم در آن اداره می شود. مطلوب این است که همه شهر ها بر مدار مساجد بنا شوند و نمی شود شهری شهر اسلامی باشد و بر مدار مساجد نباشد.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: هر کسی با هر خدمت و مقامی که به مسجد خدمت کند و به شکلی به مسجد پیوند بخورد صاحب شأن  و مقامی ممتاز می گردد به این نحو است که از کسی که زمین مسجد را می خرد، تا کسی که بنایی انجام می دهد حتی مؤمنی که در مسجد رفت و آمد می کند به نحوی شایسته پاداشی فوق االعاده می گردد اما با همه این احوال، هیچ مقامی بالاتر از کسی که به خادمی مسجد می پردازد نیست و صاحب اصلی مسجد به شکل ویژه ای هوادار کسی است که خادمی مسجد را می کند.

  وی تاکید کرد: خداوند در قرآن وقتی می‌خواهد از شان و منزلت خادمین مسجد بگوید این شغل را به حضرت ابراهیم و فرزندش اسماعیل و پیامبر اسلام (ص) ربط می‌دهد. همه می‌دانیم که اولین وظیفه‌ خادمان طهارت و پاک نگه داشتن مساجد است. در احادیث قدسی و قرآن کریم شخصی همچون حضرت مریم (س) نذر خادمی مسجد می‌شود.

وی بیان کرد: وقتی افتخار خادمی مسجد نصیب شخصی می شود باید او قدر این نعمت بزرگ را بداند و شکر گزار این نعمت باشد. برای شکر گزاری بر این نعمت بزرگ می بایست از خدا خواست که این خادمی را قبول کند زیرا هرچه که انسان خود را به ابراهیم و اسماعیل هم نزدیک کند باز باید چشم به این داشته باشد تا تلاشش مقبول خدا گردد.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری خطاب به خادمین مساجد گفت: خادمی خانه خدا یک راز دارد و آن این‌که در اینجا شما به ارمغان تجلی الهی به جای صاحب خانه از مهمانان پذیرایی می‌کنید و این خیلی بزرگ است. ویژگی آبادگران مساجد و خادمان مطلوب خداوند ایمان به خدا، نماز، زکات و ایمان به آخرت است. چنین کسی که این صفت‌ها را داشته باشد خدمت‌گزاری خانه‌ خدا لایق او می‌شود. این خادمی جایگاه والایی است زیرا انبیایی چون ابراهیم خلیل الله و اسماعیل و اولیایی چون مریم در این جایگاه بوده اند.

وی با بیان این که خادمی خانه خدا و مساجد از مصادیق عمران مسجد است به حدیث معراج اشاره کرد و گفت: در حدیث معراج آمده که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: من بر در ششم بهشت دیدم که این گونه نوشته شده بود اگر کسی بخواهد قبر او وسیع و فرح افزا باشد مسجد بنا کند و اگر کسی می‌خواهد پیکرش پس از مرگ از دسترس موجودات در امان بماند در مسجد ساکن شود و اگر کسی دوست دارد بدنش به سلامت بماند مسجد را جارو کند. اگر کسی دوست دارد جایگاه خود را در بهشت ببیند مسجد را فرش کند و احادیث بسیار زیادی هم در مورد چراغ مسجد را روشن کردن و خاکروبه‌های آن را به بیرون بردن، داریم.

 وی با اشاره به اینکه خدمت رسمی مسجد کار فوق العاده ممتازی  است که با دیگر کارها قابل مقایسه نیست، به خادمین مساجد بیان کرد: هم وظیفه رسمی خدمت خودتان را آنجام می دهید و هم قیامت، قبر و برزخ خودتان را آباد می کنید و از لحظات زندگیتان استفاده می کنید که این نیاز به شکر گزاری به درگاه خدا دارد  زیرا این کار هم اخلاص می خواهد و هم عمل کیفی  و خدمت شایسته.

حجت الاسلام حاج علی اکبری گفت: کار خادمی مسجد به همان اندازه که منزلتش بالا است مسئولیتش هم سنگین و خطیر است. این کار بزرگ هنوز حقش در فرهنگ عمومی ما ادا نشده است و مردم ما خدمتگزاری عظمت و بزرگی، ظرفیت، زیبایی و کار خادمی را  آنگونه که هست، نمی شناسند که نیاز به فرهنگ  سازی است به گونه ای که همه مردم آرزو کنند مسجد را شتشو و جارو کنند و روزیشان شود و همه به حال خادمان مسجد غبطه بخورند البته کسانی که اهل مسجد هستند به حال خادمان مسجد غبطه می خورند.

وی با اشاره به اینکه ما از مشکلات خادمین مساجد باخبر هستیم، اظهار کرد: کار خادمی مسجد،جز مشاغل سخت است و  کار معمولی نیست و با کا ردیگر ادارات قابل مقایسه نیست. کار خادمی مسجد باید به عنوان مشاغل سخت محسوب شود  البته کار خادمی مسجد به لحاظ منزلت معنوی کار بزرگی است اما به لحاظ مشاغل اگر این گونه محاسبه شود جز کارهای سخت است.

وی تصریح کرد: شرایطی که خادمان مسجد با آن مواجه هستند بویژه آنکه برخی از مساجد که خاص هستند و بزرگ و برنامه های گسترده تری برگزار می کنند بسیاری از مشکلات مسجد متوجه خادمین مسجد است ما با خبریم که آنچه در شأن، منزلت و حق شما است ادا نمی شود و در اکثر مواقع مساجد ما ظرفیت، امکانات و منابع لازم برای خادمین مساجد را ندارند و برخی از منازلی که برای ساکن شدن خادمین مساجد در نظر گرفته می شود در شأن آنها نیست. مرکز رسیدگی به امور مساجد هم به لحاظ قانونی، ظرفیت و منابع لازم برای انجام وظیفه برای شما را ندارد. اما بر خودمان وظیفه می دانیم که در این جا به شما عرض کنیم هر مقدار که ممکن باشد و از دست ما برمی آید بر عرض ارادت به شما دریغ نمی کنیم.

وی گفت: ما وظیفه خودمان می دانیم که به عنوان خادم خادمان مساجد در ارتقای منزلت خادمان مسجد در عرصه اجتماعی و فرهنگ سازی اقدامات تازه ای را دستور کار قرار دهیم و از طریق اموزش جایگاه خادمان مساجد ارتقا دهیم و نسبت به فرزندان شما توجه داشته باشیم و در سال 94 این برنامه ها در دستور کار باشد و شما این تفاوت را نسبت به سال های قبل بدانیم. توقع است که خادمان مساجد ما را در این زمینه ها یاری رسانند.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد به خادمین مساجد با بیان این که طرف حساب اصلی خادمین، هیئت امنای مساجد و ائمه جماعات هستند، توصیه کرد:  نوع نگاه مردم، کارگزارن مسجد و امور مساجد نباید موجب شود که کارتان را دست کم بگیرید، خدا و اولیا خدا کار شما را بزرگ می داند نباید به خاطر اینکه برخی نمی توانند از کار شما قدر شناسی کنند کار خودتان را دست کم بگیرد این خطر است. زیرا که امیر المومنین( علیه السلام) می فرمایند: که مبادا به خاطر آنکه دیگران از ما نمی توانند قدرشناسی کنند کار خودتان  را دست کم بگیرید. البته این یاد آوری است و شما کارتان را عاشقانه، مجاهدانه و هنرمندانه به خوبی انجام می دهید.

وی همچنین گفت: نزدیک بودن به نعمت گاهی موجب می شود که نعمت برای ما عادی شود این خطر بزرگی است در مسجد زندگی کردن و خدمت کردن و این همه نعمت و فضلیت داشتن نباید موجب شود که ما دچار غفلت شویم.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکر از خادمانی بود که عاشقانه به پاکی و نظافت و تمیزی مسجد اهتمام می‌ورزند، معلومات لازم و مناسب را برای خدمت به مردم کشف می‌کنند، خوش اخلاق هستند و فضای مسجد به خلق محمدی آنان آراسته است، نسبت به کودکان، نوجوانان و جوانان با احترام رفتار می کنند، نسبت به مهارت افزایی خود تاکید دارند و در آموزش پشقدم هستند در پایان گفت: امیدوارم روزی برسد که خادمی مسجد دارای یک رتبه‌ علمی و دانشی باشد. خادم مسجد باید روان شناسی کودک و نوجوانان و بزرگسال بداند و به تجهیزاتی که در مسجد است آشنا باشد و آن حرفه و فن لازم را کسب کند از طرفی کسب تمامی این‌ها نیازمند یک آموزش است. که این وظیفه ماست و باید به این مسائل آموزشی اهمیت بدهیم.

گزارش تصویری این مراسم را ببینید

 

تعداد بازدید : ۳۱۷

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین