سرویس ناحیه شهید محلاتی

بزرگداشت آیت الله العظمی شاه آبادی رضوان الله علیه

بزرگداشت آیت الله العظمی شاه آبادی رضوان الله علیه
(شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳) ۱۵:۳۱

سومین جلسه از سلسله نشست های ستارگان محراب با هدف بزرگداشت و گرامیداشت مقام آیت الله العظمی میرزا محمد علی شاه آبادی رحمت الله علیه برگزار می شود.

عارف کامل و  فقیه مبارز، آیة الله میرزا محمد علی شاه آبادی  در سال ١٢٩٢ قمری در اصفهان در بیت  فقیه ربانی، آیة الله میرزا محمد جواد اصفهانی ( حسین آبادی) رحمة الله دیده به جهان گشود.
از همان ابتدا در محضر پدر بزرگوار خود، مقدمات علوم الهی و دروس حوزه را فرا گرفت و از محضر سایر اساتید وقت و علمای اصفهان کسب فیض نمود.
در سال ١٣٠٤ قمری در سن ١٢ سالگی، زمانی که  پدر ایشان توسط ناصرالدین شاه به تهران تبعید گردید، به همراه پدرو برادر دیگرشان به تهران مهاجرت فرمود و در طول اقامت ١٦ ساله در تهران ( تا ١٣٢٠ ق) به اشتغالات علمی پرداخته و اساتید دیگری را درک نمود.
ایشان  در سال ١٣١٠ هجری قمری، پس از ٦ سال اقامت در تهران، آنگاه که حدود ١٨ سال داشت به درجه ی اجتهاد نایل آمد.  آیه الله شاه آبادی در سال ١٣١٢ قمری در سن ٢٠ سالگی، در سوگ پدر و مربی خود نشست. و پس از فقدان پدر کماکان در تهران به اشتغالات علمی خود ادامه داد و خصوصا" در فلسفه و عرفان به مراتب بالایی از کمال دست یافت.
 
سپس در سال ١٣٢٠ قمری به اصفهان رفته و طی دو سال اقامت در این شهر از محضر اساتید حوزه ی غنی اصفهان استفاده برد و همزمان با آن، کتاب قانون در طب و زبان فرانسه را نیز فراگرفت.مرحوم  شاه آبادی پس از مراجعت از عراق در سال ١٣٣٠ قمری، ابتدا به اصفهان و سپس بهتهران عزیمت نموده و به دلیل سکونت در خیابان جمهوری اسلامی ( شاه آباد سابق) به شاه آبادی مشهور می گردند.ایشان تا سال ١٣٤٧ هـ . ق. ( ١٣٠٧شمسی) به مدت ١٧ سال در تهران به فعالیت های علمی و تبلیغی و مبارزه با نظام جور و تشکیل جلسات سخنرانی و درس و بحث اشتغال داشتند

مرحوم شاه آبادی قبل از به قدرت رسیدن رضاخان، چهره ی واقعی او را شناخت و فریب تزویر و تظاهر او را به دین داری نخورد و خطر او را به علما گوشزد فرمود و لحظه ای از  مبارزه با ظلم و ظلمت حاکم غفلت نکرداز جمله این مبارزات  تحصن ١١ ماهه ی ایشان در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) در اعتراض به جنایات رضاخان بود

ایشان همچنین در شرایطی به ملبس کردن ٧ تن از فرزندان خود به لباس مقدس روحانیت مبادرت کردند که بسیاری از روحانیون در اثر فشار دولت رضاخان از لباس روحانیت بیرون می آمدند

از قول حضرت امام خمینی نقل شده که : « مرحوم آقای شاه آبادی علاوه بر آن که یک فقیه مبارز و عارف کامل بودند، یک مبارز به تمام معنی هم بودند».

آیة الله شاه آبادی در سال ١٣٤٧ ق. ( ١٣٠٧ شمسی) و در سن ٥٥ سالگی به حوزه ی نوپا و جدید التأسیس قم عزیمت نمود  و به اشتغالات علمی و تربیت طلاب همت گماشت .

برجسته ترین شخصیتی که از انفاس قدسیه این عارف بهره برد، امام خمینی  بود که در تمام مدت ٧ سال اقامت مرحوم شاه آبادی در قم، در زمینه ی عرفان از ایشان کسب فیض نمود.

مرحوم شاه آبادی پس از ٧٧ سال زندگی پر برکت، در روز پنج شنبه ٣ صفر ١٣٦٩ قمری مطابق با ١٣٢٨/٩/٣ بدرود حیات گفت  و پیکر مطهرش با تجلیل و تکریم فراوان در زاویه ی مرقد مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) به خاک سپرده شد.

مراسم نکوداشت این شخصیت فاخر شیعه روز چهارشنبه ١٣٩٣/٨/٢٧ در مسجد سراج الملک واقع در خیابان امیرکبیر نرسیده به خیابان ملت بعد از نماز عصر و با سخنرانی فرزند ارشد ایشان آیت الله نصرالله شاه آبادی برگزار خواهد.


تعداد بازدید : ۳۲۱

تازه ترین

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

پربازدیدترین