به گزارش پرتال مرکز رسیدگی به امور مساجد، مهم ترین گذرگاه که به صورت چوبی و بر پایه ستون های فلزی ساخته شده است همچنان وجود دارد.
صحن مسجد الاقصی در بخش شرقی بیت المقدس واقع است و بر دیوار ندبه اشرف دارد.
از زمانی که رژیم صهیونیستی در سال 1967 بخش شرقی بیت المقدس را به اشغال خود در آورد و ضمیمه خاک خود کرد اماکن مقدس مسلمانان تحت مدیریت وزارت اوقاف اردن قرار دارند.
براساس « وضع موجود» برجای مانده از مناقشه 1967 ، اسرائیل نمی توانند کارهایی از قبیل باستانشناسی یا ساخت و ساز را بدون توافق با امان انجام دهد.
درحالی که مناقشه مرگباری نوار غزه را در طول تابستان ویران کرد ، اسرائیل کار ساخت گذرگاه دوم را شروع کرده بود.
یوناتان میزراشی از سمن ( سازمان مردم نهاد) امک شاوه که علیه توسل به باستانشناسی برای ادامه اشغال این بخش از سوی اسرائیل مبارزه می کند درگفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت این سازه بدون هماهنگی با اداره اوقاف اردن ساخته شده است.
پس از اعتراضات اردن ،بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نهایتا خواستار برچیدن آن شد و آن را غیر قانونی خواند.
صحن مسجد الاقصی ، مکان مقدس برای اسلام ، مسیحیت و یهودیت ، موضوع بسیار حساسی است و به طور مرتب موجب آشوب هایی در بیت المقدس می شود.
سال 2004 ، مسیری که صحن مسجد الاقصی را از دیوار ندبه به باب المغربین متصل می کرد فرو ریخت . اسرائیل در آن زمان مسیر موقتی را ساخت تا بازدیدکنندگان غیر مسلمان و همچنین نیروهای پلیس آن بتوانند به صحن مسجد الاقصی دسترسی پیدا کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بیت المقدس ، فوریه 2007، طرح نوسازی این گذرگاه درپی اعتراضات جهان اسلام که نگرانی خدشه وارد شدن به سومین مکان مقدس خود بودند متوقف شده بود.
پلیس اسرائیل در اطراف و درداخل صحن مسجد الاقصی حضور دارد و ورود افراد را کنترل می کند و به ویژه هنگامی که درگیری هایی به وقوع می پیوندد وارد عمل می شود.
محدودیت های سن به طور مرتب برای دسترسی به صحن مسجد الاقصی برقرار می شود و این شرایط در دوره های پرتنش مانند دوره جنگ اخیر غزه شدیدتر می شود.
غیر مسلمانان فقط در برخی از ساعات می توانند وارد مسجد الاقصی شوند.
واحد مرکزی خبر